Vágólapra másolva!
Az anyagi konszolidáció egyelőre még nem valósult meg a Balaton partján, a Siófok FC labdarúgócsapata mégis komoly terveket sző a következő idényre is. A tulajdonosok sikeresen megállapodtak Csank Jánossal, s ha minden a tervek szerint halad, továbbra is minőségi futball lesz a somogyi kisvárosban.

Újpest, Zalaegerszeg, Videoton - ez a három csapat érdeklődött a leginkább Csank János iránt. A Siófok vezetőedzője a szezon során egyetlenegyszer sem nyilvánított véleményt a távozásával kapcsolatos mendemondákkal kapcsolatban, hanem szépen "fű alatt" megegyezett a tulajdonosokkal, így várhatóan folytatja a megkezdett munkát a Balaton partján.

A klub hivatalos honlapja szerint kedd estére eldőlhetnek a csapattal kapcsolatos fontos kérdések, azaz, milyen döntést hoznak a játékosok és a befektetők. Az információk arról szólnak, a régi és az új tulajdonosok aláírják a Siófok FC Kft. átvételéről szóló szerződést, a labdarúgók ugyanis jelezték, Siófokon folytatnák pályafutásukat. Sőt, Csank Jánossal is sikerült megegyezni, a mesternek ugyanis tetszik a felvázolt jövőkép.

"Három futballista (Szabó Csaba, Kovács Péter, Aleksandar Pantic, akikkel nyilván új egyezséget kell kötnünk) híján a többieknek élő szerződése van, ám ha valaki mégis távozni óhajt közülük, június 15-ig az egyezségünk értelmében megteheti. Másrészt szakmai érvek is indokolhatnak egy-két változást. Eddig még szóba sem került, hogy ki az, akire Csank János nem tart igényt, vagy hogy kikkel szeretne erősíteni. Azt feltétlenül le kell szögeznünk: a csapat játékosai ismét jelesre vizsgáztak sportemberi tartásból, bebizonyították, hogy fontos számukra a siófoki klub. Az elmúlt napokban már csak rajtuk állt, vagy bukott a siófoki labdarúgás jövője" - nyilatkozta a helyzet állásáról Sallói István klubigazgató a Somogyi Hírlapnak.