Vágólapra másolva!

A labdarúgó-bajnokságok befejeződésével érdemes áttekinteni az Európai Labdarúgó Szövetség 2003-2004-es szezonra előre megtervezett provizórikus Bajnokok Ligája-menetrendjét, amelyből kiderül, mely országok mely csapatai melyik fázisban kapcsolódhatnak be a küzdelemsorozatba. (Mivel a bajnokságok egy része még nem fejeződött be, így természetesen összeállításunk is folyamatosan változik.)

A következő szezonban a labdarúgó Bajnokok Ligája első csoportkörében 32 csapat próbálhat szerencsét, ezek közül tizenhat automatikus résztvevő lesz, tizenhat pedig a három kvalifikációs rostán kerülhet be az elit mezőnybe. Az eredeti helyzet annyiban módosult szerdán, hogy az AC Milan a címvédő jogán már a főtáblán érezheti magát. Így a selejtezőbeli régiókban kellett átszervezéseket végrehajtani, s ezzel a leendő magyar bajnok (a Ferencváros vagy az MTK) is egy sorral előrébb lépett. Azaz: a magyar együttes nem lép pályára az első körben, s "mindössze" két párharcot kell nyernie a főtáblára jutáshoz.

A koefficiens-táblázat alapján viszont olyan ellenfelekkel kerülhet szembe, mint az orosz CSZKA Moszkva, a cseh Slavia Praha, a skót Celtic Glasgow, a belga Anderlecht vagy a norvég Rosenborg Trondheim.