Vágólapra másolva!
A Deportivo tíz emberrel játszva, a hajrában fordítva verte 3-2-re az Atléticót, a Real Sociedad viszont a megfogyatkozott Valenciával sem bírt hazai pályán a spanyol labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában. A San Sebastian-i együttes egy ponttal vezet a Real Madrid, és néggyel a Depor előtt.

A La Coruna-i egylet számára különösen értékes a győzelem, hiszen Naybet kiállítása miatt szinte az egész mérkőzésen - az ötödik perctől - emberhátrányban játszott, ráadásul kétszer is a fővárosiak szerezték meg a vezetést. A Deportivo sikerével még életben tartották bajnoki reményeit, hiszen két fordulóval a vége előtt négy pont a hátrányuk a listavezető Real Sociedaddal, és három a Real Madriddal szemben. Az Atlético Madrid a vereség miatt szinte bizonyosan lemondhat arról, hogy jövőre a nemzetközi kupában indulhasson.

A Barcelona győzött a Nou Campban a Málaga ellen, így feljött a hetedik helyre, s már csak két pont a hátránya az Athletic Bilbaóval szemben, amely jelenleg UEFA-kupa-indulást érő helyen áll.

A Real Sociedad csak döntetlent ért el hazai pályán a Valencia ellen. A baszk csapat nem lehet elégedett az egy ponttal, hiszen a vendégek az 59. perctől Ayala kiállítása miatt emberhátrányban játszottak. A San Sebastian-i együttes azonban így is őrzi egypontos előnyét a Real Madriddal szemben. A Valencia sem örülhet, mert továbbra is az ötödik helyen áll, ami csak UEFA-kupa-indulást ér.

A Recreativo Huelva Sevillában elszenvedett vereségével kiesett. Az Alavés hazai pályán kikapott a Betistől, míg a Rayo Vallecano idegenben csak döntetlent ért el a Mallorca ellen, így mindkét együttes búcsúzik az első osztálytól.

A Murcia a következő szezonban - 14 év után - ismét az élvonalban szerepelhet: a másodosztályban listavezető együttes hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Levantét, s ezzel bebiztosította feljutását. A murciai csapat négy fordulóval a vége előtt 14 ponttal előzi meg a negyedik helyen - hárman kerülnek az élvonalba - álló Levantét.

Primera División, 36. forduló
Deportivo - Atlético Madrid 3-2 (1-1)
gól: Romero (13.), Makaay (77.), Valerón (84.), illetve Albertini (6., 11-esből), Correa (75.)
piros lap: Naybet (5., Deportivo)

Alavés - Betis 0-1 (0-0)
gól: Fernando (55.)

Mallorca - Rayo Vallecano 1-1 (0-0)
gól: Pandiani (80., 11-esből), illetve Peragon (70.)

Valladolid - Osasuna 0-2 (0-2)
gól: Palacios (10.), Valdo (43.)

Villarreal - Athletic Bilbao 1-1 (1-1)
gól: Fernandez (2.), illetve Etxebarria (30.)

Barcelona - Málaga 2-1 (1-0)
gól: Saviola (23.), Mendieta (66., 11-esből), illetve Dely Valdes (55., 11-esből)

Real Sociedad - Valencia 1-1 (1-1)
gól: Xabi Alonso (33.), illetve Reveillere (34.)
piros lap: Ayala (59., Valencia)

Sevilla - Recreativo Huelva 1-0 (0-0)
gól: Vales (50.)

Racing Santander - Espanyol 5-2
gól: Bodipo (6., 39.), F. J. Guerrero (75.), Casar (78., 82.), illetve Milosevic (63.), Rodriguez (87.)