Vágólapra másolva!
Christoph Daum, az Austria Wien labdarúgócsapatának vezetőedzője bejelentette, hogy a bajnoki cím és a kupagyőzelem ellenére távozik a bécsi klubtól.

"Biztosan új együttest keresek magamnak" - nyilatkozott a német tréner. Az Austria a bajnokságban toronymagasan, 13 ponttal előzte meg az ezüstérmes GAK-ot, míg az osztrák kupa vasárnapi döntőjében 3-0-ra győzött az FC Kärnten ellen.

Az egyesület vezetői Joachim Löw személyében már ki is jelölték Daum utódját. A német edző legnagyobb sikerét Lisztes Krisztián korábbi klubjával, a Stuttgarttal érte el, 1998-ban - akkor még a magyar középpályás is ott játszott - KEK-döntőig vezette a csapatot.

Sajtóértesülések szerint a Schalke és a török Fenerbahce is érdeklődik a 49 éves Daum iránt, aki viszont a korábbi meghurcolása miatt nem kíván visszatérni a Bundesligába. 2000 októberében azért bocsátották el a Leverkusentől, mert a hajából vett minta elemzése során kiderült: rendszeresen fogyasztott kábítószert. A szövetség is rögtön felbontotta a vele kötött szerződést, így nem lehetett a válogatott szakvezetője.

Tavaly májusban azonban jogerősen felmentették kis mennyiségű (3-5 gramm) kokain 63 rendbeli birtoklásának vádja alól, s így visszakapta edzői licencét.