Vágólapra másolva!
A Székesfehérvári Városi Rendőrkapitányság nem rendel el nyomozást a labdarúgó Borsodi Ligában május 14-én lejátszott Videoton FCF - Kispest-Honvéd FC mérkőzés után felmerült bundaüggyel kapcsolatban, mivel az elmúlt hetek vizsgálatai alapján nem lehet azt feltételezni, hogy bűncselekmény történt. Ezt Papp Károly, Fejér megye rendőrfőkapitánya jelentette be keddi sajtótájékoztatóján.

A botrány azután robbant ki, hogy Pomper Tibor, illetve Tóth Norbert azt állította: az ominózus meccs előtt a vendégek labdarúgói közül valaki vagy valakik megkeresték őket telefonon, hogy a fővárosi együttes számára kedvezően alakuljon az eredmény. A kispesti Hamar István elismerte, hogy mindkét játékossal beszélt, de azt állította: magánjellegű párbeszéd zajlott, a végeredmény nem került szóba. A Videoton játékosai még a 2-1-es kispesti sikerrel zárult bajnoki előtt jelezték, hogy a találkozó befolyásolására kérték őket.

A házigazda klub vezetői feljelentést tettek a városi rendőrkapitányságon. A rendelkezésre álló adatok alapján feljelentéskiegészítésre került sor, melynek során több mint egy tucat személyt hallgattak meg. Közben bekérték a Magyar Labdarúgó Liga által lefolytatott vizsgálat jegyzőkönyveit, hangkazettáit, ezeket elemezték, a televíziós felvételekből azokat az anyagokat is megtekintették, amelyeken az eseménnyel kapcsolatban nyilatkozatok, vélemények hangzottak el. Összesítve a rendelkezésre álló információkat, az eljárás során a bűncselekmény alapos gyanúját nem lehetett bizonyítani, ezért a kapitányság megtagadta a nyomozást.

A feljelentő, vagyis a Videoton FCF vezetése rövidesen megkapja a határozatot, amellyel szemben 8 napon belül panasszal élhet. A főkapitány elmondta: amennyiben időközben a Magyar Labdarúgó Liga által folytatott fegyelmi vizsgálat során olyan új dolgok kerülnek nyilvánosságra, amelyek a bűncselekmény alapos gyanúját erősítik, s újabb feljelentés érkezik, akkor ismét megvizsgálják az ügyet.