Vágólapra másolva!
Immáron harmadik bajnoki címét ünnepelhette edzőként Egervári Sándor az MTK kispadján. A tréner korábban már aranyéremre vezette a kék-fehéreket, mint ahogy a Hungária körútról távozva a Dunaferrt is, ám ilyen szoros befutóra nem volt példa tréneri karrierje során. Az MTK szakvezetőjével csapatáról, az idény nehézségeiről, a mendemondákról és az esetleges erősítésekről is beszélgettünk.

- Hallották önök is a hangokat, miszerint előre le van rendezve a bajnokság, amit a Fradinak kell nyernie?
- Hallottunk mi sok mindent az idény során, szerencsére ezeknek semmi alapjuk nem volt. Bátran kijelenthetem, a magyar futball megőrizte a tisztességét. Mindezt az utolsó forduló is fényesen példázta, amikor is a DVSC sportszerűségből jelesre vizsgázott, de említhetem a Siófok és a ZTE teljesítményét is. A két utóbbi együttes számára ugyanis nem sok tétje volt a rájátszásnak, a balatoniak azonban a felsőházban, míg a zalaiak az alsóházban bizonyították, igenis becsületes küzdelmek zajlottak a bajnokságban.

- Egyetért azzal a megállapítással, hogy a komoly hátrány tudatában is sikerrel énekelték ki a sajtot a ferencvárosiak szájából?
- Nem erről volt szó, egyszerűen csak tettük a dolgunkat. No meg a rájátszásban a legtöbb pontot szereztük. Arról nem is beszélve, hogy a szezon során rengeteg volt a sérültünk, csak tavasszal például öt játékosunkat műtötték.

- Mennyiben ideális az eredményesség szempontjából, hogy alig akad vagány futballista a csapatban, hanem csupa "jó srácból" áll a keretük?
- Ez a közösség így jó, ahogy van. A nyugodt háttér is rengeteget számított, ugyanis nálunk a kudarc esetén sem akadtak szélsőséges kinyilatkoztatások, de győzelmek esetén sem jártunk a fellegekben.

- Lehet azt mondani, hogy talán ön volt a legidegesebb a szezonban?
- Akadtak nehézségeink, s ezt nehezen viseltem, de gyorsan túltettem magamat a gondokon, és mindig előrenéztem.

- Várszegi Gábor távozása, még ha sokak szerint ez csak adminisztratív kivonulás is, miként befolyásolhatja a csapat jövőjét?
- Az évzárón Fülöp Ferenc klubigazgató kijelentette a csapat előtt, hogy az együttes támogatása, az utánpótlás-nevelés helyzete a jövőben sem változik. Mint tapasztalhattuk, utóbbinak nagy jelentősége van, hiszen Buzsáky Ákos, Czvitkovics Péter után Juhász Roland is bebizonyította, hogy komoly feladatokban is remekül helytáll. Az utánpótlás menedzselésének gyümölcsét egyébként még évekig élvezhetik az MTK-nál, ami bölcs előrelátásra vall.

- A bajnoki címet nyert csapatából elsősorban kiket tudna kiemelni?
- Különben sem szeretek senkit kiemelni, de mivel ez csapatjáték, nem is szerencsés. Mindenki hozzátette a magáét a sikerhez, persze rutinos játékosaink teljesítménye ezúttal még fontosabbnak bizonyult. Közülük talán Illés Bélát mégis csak meg kell említenem, hiszen 35 évesen is sikerült 21 gólt szereznie, adott rengeteg gólpasszt, produkciója nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a végén mi ünnepeljünk.

- Gondolom, a Bajnokok Ligája selejtezőire azért mindenképpen meg kell erősíteni a keretet.
- Ez nem kétséges, ám konkrétumokról nem számolhatok be, egyelőre csak annyit mondhatok, több játékossal is tárgyalásban állunk.

Bánki József