Vágólapra másolva!
Az AC Milan ügyvezető igazgatója, Adriano Galliani már hónapokkal ezelőtt beígérte, hogy a rossonerók a nyáron egy igazi világklasszist igazolnak majd, és az olasz sajtóban azóta rengeteg találgatás jelent meg arról, hogy ki is lehet ez a szupersztár. Galliani legutóbbi nyilatkozatai alapján a kör leszűkült a szélsővédőkre, és a legújabb hírek szerint a Milan új szerzeménye a kétszeres világbajnok brazil jobbhátvéd, Cafú lesz.

A milánói gárdánál már az év elején nyilvánosságra hozták, hogy idén nyáron nem fognak sok pénzt költeni új focistákra, elsődleges céljuk a jelenlegi keret együtt tartása lesz, de egy világklasszis játékost azért beígértek a drukkereknek. Ez persze alaposan elindította az újságírók fantáziáját, szóba került David Beckham, Luis Figo de még Ronaldo is, ám jelenleg úgy tűnik, hogy egyikük sem érkezik a friss Bajnokok Ligája-győzteshez. A klub ügyvezető igazgatója, Adriano Galliani a minap egyik nyilatkozatában valamivel feljebb lebbentette a fátylat a titokzatos új szerzemény körül, és ez alapján egy védő érkezése tűnik a legvalószínűbbnek.

Galliani ugyanis kifejtette, hogy a játékoskeret tagjai közül csak azokat a focistákat engedik el, akiknek lejár a szerződése, ami azt jelenti, hogy az argentin José Antonio Chamot, a francia Ibrahim Ba és a dán Thomas Helveg a nyáron új csapatot kereshet magának. Mivel azonban a felsorolt nevek között két védő is található, így Galliani azt is éreztette, hogy elsősorban ezen a poszton szeretnének erősíteni.

Az Ajax román focistájával, Christian Chivuval korábban már többször is kapcsolatba hozták a milánóiakat, így elsősorban az ő nevét kezdték emlegetni, de Galliani gyorsan lehűtötte a kedélyeket, mondván, Chivi elsősorban középső védőnek számít. Márpedig ebben a pozícióban a Milan nem szorul rá erősítésre: alaphelyzetben Alessandro Nesta és Paolo Maldini alkotja a hátsó alakzat tengelyét, aminél jobb védőpárost nehéz elképzelni, és a tartalékok között Martin Laursen, Alessandro Costacurta és Roque Júnior is képes ezen a poszton szerepelni.

Galliani inkább egy szélsővédő leigazolást tartja szükségesnek, és a korábban is emlegetett szupersztár ebbe a pozícióba érkezhet, mivel az ügyvezető igazgató azt is kifejtette, hogy a támadósorba nem akarnak nagy nevet igazolni, hiszen itt Andrij Sevcsenko és Filippo Inzaghi tökéletesen látja el a feladatát. A szélsővédők között azonban nem találhatunk túlságosan sok szupersztárt, ez a kifejezés talán csak Roberto Carlosra illik - na meg Cafúra, és a hírek szerint ő lehet a Milan új szerzeménye.

A veterán brazil futballista idén a hatodik szezonját fejezte be az AS Románál, ám a nyáron lejáró szerződését nem hosszabbította meg. A kétszeres világbajnok ugyan többször is hangoztatta, hogy legszívesebben maradna a fővárosiaknál, de a klub ajánlata nem volt megfelelő a számára, és az egyesület sem egyezett bele az általa felkínált kondíciókba. Amikor világossá vált, hogy Cafú nyáron szabadon igazolhatóvá válik, ügynökéhez, Ivano Antonellihez sorra futottak be az ajánlatok: érdeklődött például az angol Manchester City, a japán Yokohama Marinos, és sokáig úgy tűnt, hogy utóbbival sikerült is megegyezni, ám a különböző híresztelésekkel ellentétben a felek semmilyen szerződést nem írtak alá.

Időközben ugyanis a Milan is bejelentkezett, és az olasz lapok szerint Cafú az ő ajánlatukat fogadta el. A rossonerók a hírek alapján kétéves szerződést ajánlottak a brazilnak, évi egymillió eurós fizetéssel - megtehették, hiszen átigazolási díjat nem kellett érte fizetni. A jobbhátvéd a napokban eshet át az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálaton, és ha nem találnak semmi kivetnivalót a szervezetében (a bajnokság végén pár hetet ki kellett hagynia egy térdsérülés miatt), akkor alá is írhat a rossoneróknál. A védelem jobb oldalán a szezon nagy részében a horvát Dario Simic szerepelt, de az idény vége felé Alessandro Costacurta is játszott ezen a poszton, ami, ha a hírek igaznak bizonyulnak, a jövőben Cafúé lehet a Milannál.