Vágólapra másolva!
Barátságos mérkőzésen mind Olaszország, mind Anglia labdarúgó-válogatottja győzött, így magabiztosan várhatja a jövő szerdai Európa-bajnoki selejtezőket. Trapattoniék Finnországban lépnek pályára, míg az angolok hazai pályán fogadják Szlovákia legjobbjait.

Kedden két barátságos labdarúgó-mérkőzést játszottak Európában, s mindkettőn az esélyesebbnek tartott csapat diadalmaskodott. Az olaszok Campobassóban fogadták Észak-Írországot, s Bernardo Corradi, valamint Marco Delvecchio találataival 2-0-ra nyert. Olaszország június 11-én már tétmérkőzésen kénytelen pályára lépni, az ellenfél Finnország lesz, s muszáj nyernie a Trapattoni-csapatnak, hiszen csak így maradhat a listavezető Wales nyomában.

Az északírek immáron tizenöt hónapja és nyolc mérkőzés óta gólképtelenek, Sammy McIlroy együttese utoljára 2002 februárjában, a lengyelektől elszenvedett 4-1-es vereségkor talált az ellenfél kapujába. Utoljára 2001 októberében nyert meccset a brit gárda, akkor Máltát verte 1-0-ra a vb-selejtezők során. Az előjelek tehát nem túl kedvezőek, főleg, mert jövő szerdán a spanyolok látogatnak Belfastba.

A találkozó bevételét az olasz labdarúgó-válogatott az októberi, San Giuliano di Puglia-i földrengés 30 áldozata hozzátartozóinak ajánlotta fel.

A másik összecsapáson Anglia hazai pályán, a leicesteri Walkers-stadionban 2-1-re verte Szerbia-Montenegró csapatát. A vezetést Steven Gerrard révén a 35. percben a házigazda szerezte meg, ezt tíz perccel később Nenad Jestrovic kiegyenlítette. A győztes találat a csereként pályára lépő Joe Cole nevéhez fűződött, aki élete első válogatott találatát szabadrúgásból érte el a 83. percben.

Anglia június 11-én Szlovákiával meccsel, míg a vendégek szombaton és szerdán is pályára lépnek Finnország, illetve Azerbajdzsán ellen.

Eredmények:
Anglia - Szerbia-Montenegró 2-1 (1-1)
gól:
Gerrard (34.), Cole (82.), illetve Jestrovic (45.)

Olaszország - Észak-Írország 2-0 (1-0)
gól:
Corradi (31.), Delvecchio (67.)