Vágólapra másolva!
A játékos kérésére Gellei Imre szövetségi kapitány hazaengedte a lettek elleni szombati Európa-bajnoki selejtezőre készülő labdarúgó-válogatott tatai edzőtáborából Szűcs Lajost. A szakvezető a Videoton kapusát, Végh Zoltánt hívta be a helyére. Megsérült Tokody Tibor is, ám őt egyelőre nem pótolják senkivel.

Szűcs Lajos, a Ferencváros kapusa kedden éjjel képtelen volt elaludni a válogatott tatai edzőtáborában, hiszen egyszerűen még mindig nem tudja magát túltenni a múlt pénteki Üllői úti eseményeken. A zöldek hálóőre ezért szerdán arra kérte Gellei Imre szövetségi kapitányt, hogy engedje haza, amit a szakember akceptált, és Szűcs helyére Végh Zoltánt hívta a keretbe.

"Egyszerűen nem tudok napirendre térni az események felett. A keddi rendőrségi kihallgatásunk a tatai edzőtáborban tovább mélyítette a lelki válságomat, ez is hozzájárult ahhoz, nehogy sikerüljön felejtenem. Éjszaka képtelen voltam elaludni, folyamatosan a múlt pénteki szörnyűségek jártak a fejembe, s az edzésekre sem sikerült teljesen ráhangolódnom. Továbbá azt sem akartam, hogy a szomorúságom átragadjon a többiekre, ezért is kértem arra Gellei Imrét, hogy inkább engedjen haza, s a szövetségi kapitány megértette a problémámat, majd hozzájárult ehhez. Nem tagadom, teljesen magam alatt vagyok, hiszen az Üllői úti botrány mellett az is elkeserít, hogy nemrég halt meg a feleségem édesanyja is, s ez így együtt már sok volt nekem a rosszból" - mondta a Fradi kapusa.

Szűcs Lajos után Tokody Tibor is elhagyta a válogatott tatai edzőtáborát, sőt az újpesti és a ferencvárosi labdarúgó együtt, a lilák csatárának autójával utazott fel Budapestre. Tokody sérülés miatt volt kénytelen lemondani a lettek elleni szereplést.

"Még a DVSC elleni bajnokin sérült meg a lábfejem, ami azóta sem gyógyult meg teljesen. Olyannyira, hogy az MTK elleni bajnoki előtt egyszer sem tudtam edzeni, mégis vállaltam a játékot. Lehet, nem kellett volna, mert a válogatott edzésén is komoly fájdalmat éreztem, ezek után a kapitány is jobban látta, ha kivizsgáltatom magam. Fáj, hogy nem léphetek pályára a lettek elleni selejtezőn, s személyes sorsom szempontjából is rosszkor jött a sérülés, hiszen június 23-án kell jelentkeznem Prágában, a Slavia csapatánál, ahol akár eldőlhet a szerződtetésem" - nyilatkozta Tokody az [origo] érdeklődésére.

Zavadszky Gábort, az újdonsült bajnok MTK futballistáját ezek után a válogatott körüli hangulatról kérdeztük. "Sajnáljuk, hogy újabb két játékosról kellett lemondanunk, a továbbiakban pedig igyekszünk mi is segíteni azoknak, akik nehezen teszik túl magukat a pénteki Üllői úti eseményeken. Úgy látom, a három fradista, Gera Zoltán, Dragóner Attila, Lipcsei Péter, akik itt maradtak a keretben, próbálnak túllépni a problémákon. A csapaton belül egyre inkább a szombati selejtező kerül előtérbe. Ami biztos, nagy összefogásra van szükségünk, mivel nagyon fontos meccs előtt állunk" - összegzett a kékek csatára.

Bánki József

[origo]