Vágólapra másolva!
Hosszú tárgyalássorozat után csütörtök délelőtt az Újpest FC klubvezetői megállapodtak Mezey György egykori szövetségi kapitánnyal, aki a jövőben a szakmai igazgatói és vezetőedzői teendőket fogja ellátni Újpesten.

Az Újpest FC hivatalos honlapja szerint a klubvezetése megállapodott Mezey Györggyel, a magyar válogatott egykori kapitányával, aki korábban Kispesten, Fehérvárott, az MTK-nál és a Vasasnál is dolgozott. Pályaedzői - tervek szerint - Sarlós András és Both József lesznek. Kapusedzői poszton nem lesz változás, továbbra is Brockhauser István élvezi a bizalmat.

Dr. Mezey György szakmai igazgatói kinevezése egy teljes körű szakmai koncepció megvalósítását célozza meg Újpesten. Gyulay Zsolt klubigazgató ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy az elismert szakember a felnőtt csapat szakmai vezetésén túl az újpesti utánpótlás-nevelést is irányítani fogja.

"Régóta hiányzott már egy olyan szakember Újpesten, aki szakmai igazgatóként egységes koncepció alapján képes irányítani mind a felnőtt csapat, mind pedig az utánpótlásunk szakmai munkáját. Úgy gondolom, hogy dr. Mezey György felkészültségével, vitathatatlan szakmai kvalitásával a legmegfelelőbb szakember erre a posztra. A klubvezetés hosszú távon gondolkodik az új szakmai igazgatóval való együttműködés tekintetében. Terveink szerint munkájában Sarlós András fogja segíteni, illetve Both József új erőként érkezik a Megyeri útra. Kapusedzői poszton nem tervezünk változást, Brockhauser István továbbra is élvezi a vezetés bizalmát" - nyilatkozta Gyulay a honlapnak.

[origo]