Vágólapra másolva!
Joan Laporta, a június 15-i, barcelonai klubelnök-választás egyik favoritja David Beckham mellett a világbajnoki bronzérmes török válogatott nagyszerű kapusát, Rüstü Recbert is ígéri megválasztása esetére.

Laporta megerősítette, hogy Beckhammel előrehaladott tárgyalásokat folytat. "Nem áll szándékomban tagadni, hogy egy ideje már biztató tárgyalásokat folytatunk David Beckhammel- Egyelőre azonban ennél többet nem mondhatok" - mondta az elnökjelölt.

Laporta egyike a hat hivatalos jelöltnek. Az elnök személyéről a tagsági igazolvánnyal rendelkező szurkolók döntenek szavazással. "Beckham világklasszis, és - érthetően - számos más klub is szeretné leszerződtetni" -tette hozzá Laporta.

A héten a spanyol lapok arról cikkeztek, hogy Laporta személyes megbízottja, Sandro Rossel találkozott Peter Kenyonnal, a MU ügyvezetőjével Beckham eladásáról 30 millió fontért, mintegy 10,5 milliárd forintért. Van azonban egy bökkenő: a Barcelona már biztosan lemaradt a BL-indulás jogáról, s ahhoz is bravúr kellene, hogy elcsípje az UEFA-kupa részvételt jelentő hatodik helyet. Márpedig nehezen képzelhető el Beckhamről, hogy ahhoz a csapathoz szerződjön, amelyik hiányzik a nemzetközi kupaporondról.

Laporta kirukkolt még egy aduval: állítólag már megegyezett Rüstü Recberrel, a Fenerbahce török válogatott kapusával arra az esetre, ha megnyerné a választást. Mindez logikusnak is tűnik, ugyanis a Barcelonánál momentán a kapusé az egyik hiányposzt. "A tranzakciót már alá is írtuk, minden készen áll"- jelentette ki Laporta.

Ch. Gáll András