Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottságának keddi döntése értelmében a Ferencváros 2003. december 31-ig zárt kapuk mögött köteles lejátszani hazai mérkőzéseit a május 30-ai, Debrecen elleni NB I-es találkozó lefújását követő szurkolói rendbontás miatt. Az összecsapás után a hazai szurkolók berohantak a pályára és megverték a játékosokat, illetve leütötték Szentes Lázárt, a vendégek vezetőedzőjét.

A botrány kapcsán az FTC Rt.-t a rendezés hiányosságai miatt négymillió forintra, Szeiler Józsefet, a csapatot működtető részvénytársaság vezérigazgatóját hárommillió forintra büntette a testület. Emellett a Ferencváros az év végéig a csapat idegenbeli találkozóin saját költségén tizenöt fővel köteles megemelni a rendezői létszámot.

A fegyelmi bizottság elnöke a döntéseket szóban közölte az érintettekkel, az írásos határozatokat nyolc napon belül juttatja el az FTC Rt., illetve Szeiler József részére. Fellebbezésre a kézhezvételtől számított tizenöt napon belül van lehetőség. Szeiler a bizottság állásfoglalását tudomásul vette, jelezve, valószínűleg élni fog fellebbezési jogával.

Újságírói kérdésre a testület elnöke úgy nyilatkozott, a Ferencváros hazai mérkőzéseinek esetleges tv-közvetítését a fegyelmi döntések nem érintik. Ezzel kapcsolatban a liga és a közvetítések jogával rendelkező csatorna külön egyeztet majd a jövőben.

Az NB I május 30-ai játéknapján játszott Siófok-Győr mérkőzést követő botránnyal kapcsolatban a testület a Siófok képviselőinek távolléte miatt nem határozott, az ügyet pénteken 15 órától tárgyalják újra.

Az ülésen ugyanakkor döntés született Tököli Attilának, a Ferencváros csatárának ügyében. A támadót - aki a május 10-ei FTC-MTK rangadó 22. percében meglökte Kassai Viktor játékvezetőt - hat bajnoki mérkőzésre tiltották el.

A bizottság elnöke tájékoztatásul közölte, hogy a Videoton-Kispest alsóházi mérkőzés kapcsán kirobbant bundabotrányt pénteken tárgyalják újra, illetve a tervek szerint akkor le is zárják.