Vágólapra másolva!
Két városban biztosan fekete napként tartják számon június 11-ét. Siófokon a klubtulajdonos bejelentette, mivel nem sikerült pénzt szerezni, megszűnt az élvonalbeli futball, s már elköszöntek Csank János vezetőedzőtől is. Dunaújvárosban a Dunaferr elnöksége döntött úgy, eladják az élvonalból kiesett gárdát.

Mivel a Siófok FC-ből alakult Balaton FC-nek nem sikerült pénzt szereznie, szinte biztosra vehető, hogy megszűnik az élvonalbeli siófoki labdarúgás. Kuti István klubtulajdonos kijelentette: Csank János vezetőedzőtől már elköszöntek, míg a játékosokkal csütörtökön közlik, hogy minden erőfeszítés ellenére nem tudják vállalni az első osztályú szereplést.

Az egyik legsikeresebb magyar sportegyesület, a Dunaferr SE elnökségi ülésén döntés született arról, hogy a klub eladja az élvonalból kiesett labdarúgócsapatot. "Aláírtunk egy opciós szerződést a TSO Alapítvánnyal. Az egyesület 2004-ben, az olimpiára való tekintettel elsősorban a női és a férfi kézilabdacsapatot, illetve a kajak-kenu és úszó szakosztályt támogatja" - mondta Perjámosi Sándor, a sportegyesület ügyvezető elnöke.

A Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium a következő három évben összesen 105 millió forinttal segíti a Dunaferrt, amelyet az egyesület az utánpótlás-nevelésre fordít. A többi szakosztályt felhatalmazták, hogy akár a névhasználat eladásával is megteremtsék a működéshez szükséges anyagi feltételeket.