Vágólapra másolva!
Ki és hogy bűnhődjön, mi legyen? - kérdeztük olvasóinkat a május végi Üllői úti botrány után. Zárják ki a Fradi csapatát! - így a legnépszerűbb válasz. Az MLL fegyelmi bizottsága aztán meghozta döntését, mi meg lezártuk a szavazást.

Egészen pontosan 12 441 szavazat érkezett, az [origo] olvasói legnagyobbrészt (4604 - 37,0%) úgy gondolták, a bajnoki címről amúgy meglepetésre lemaradó Ferencváros kizárása lenne a megoldás. Vissza a BLASZ-ba vagy akárhová, lecke a javából, valóban súlyos, eltántorító.

Gyűjtsék be a verekedőket! - "mondták" majd ugyanannyian (4188 - 33,7 %), azaz szerintük nem a csapatot, a klubot, a játékosokat és az igazi szurkolókat kellett volna büntetni. De a garázdákat, a rendbontókat, a verekedőket. Mert miattuk nem lehet családi program, jó szórakozás egy mérkőzés, helyette félelem, szégyen, kisebb-nagyobb testi-lelki sérülések akár.

Zárják be a Fradi stadionját, az Üllői úti katlant! - ez volt a következő legnépszerűbb válasz (2108 - 16,9 %). Az erre voksolók tehát idegenbe száműzték volna Lipcseiéket, engedték volna, hogy az őszi szezonban is lássák kedvenceiket vagy éppen a Fradit a "bogárkák" ellen magyarfocizni a zöldek "hazai" meccsein.

De nem láthatják, esetleg a tévé képernyőjén - így határozott a Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottsága (meg pénzbüntetés az FTC Rt.-nek, illetve első emberének, Szeiler Józsefnek, valamint saját költségen a rendezői létszám növelése idegenben, nem kevesebb, mint 15 fővel).

Ja, még valami: Mindegy, minden marad a régiben - így a pesszimista olvasók, nem is kevesen (1541 - 12,4 %). Ők nem hisznek abban, hogy. Biztos azt is gondolják, lesz itt még fellebbezés, nem is egy, újabb tárgyalások, no meg botrányok.

És a klubot sietve elhagyó játékosok, a válogatottságot lemondók, a fociról gyermeküket, tanítványaikat, barátaikat tuti lebeszélők. És verekedés, tán áldozatokkal. Á, és csak a legközelebbi jövőt nézve akad itt egy, az Üllői útihoz hasonló siófoki ügy, meg a Videoton-Kispest féle bundavalami, lehet megbeszélni, egyeztetni, nem megjelenni, halasztani, szembesíteni és szembesülni.