Vágólapra másolva!
Szerdán eldőlt, hogy a továbbiakban Pintér Attila, a Ferencváros korábbi válogatott labdarúgója lesz Komjáti András utódja a Sopron futballcsapatának a vezetőedzői posztján.

Pintér az elmúlt években a másodosztályú Celldömölk, majd a Pápa szakmai munkáját irányította, és eltökélt szándéka volt, hogy élvonalbeli tréner váljék belőle. Mindez most megvalósult, amihez hozzájárult, hogy új támogató érkezett a soproni együtteshez, a korábban a Celldömölk, legutóbb pedig a Pápa gárdáját szponzoráló Antók Zoltán személyében, aki tisztában van Pintér szakmai kvalitásaival, ezért javasolta őt a soproni kispadra. Pintér Attilával rögvest a kinevezése után beszélgettünk terveiről.

- Gondolta volna, hogy ilyen gyorsan, 37 évesen élvonalbeli edzőnek vallhatja magát?
- Már nagyon készültem erre. Végigjártam az edzői szamárlétrát, kifejezetten jó előiskolából kerültem az elitbe s azt hiszem, sokat is tettem azért, hogy NB I-es tréner lehessek. Aminek örülök, hogy korábbi csapataim mérkőzéseire a szakemberek és a szurkolók is szívesen jártak, mivel általában jó futballt játszottunk.

- Mi az edzői ars poeticája?
- A következetesség. Amit megtanítottam a játékosaimnak, azt meg is követeltem tőlük a meccseken. Továbbá akik ismernek, tudják jól, egyszerűen képtelen vagyok veszíteni, ugyanakkor a jobb előtt meg kell hajolni.

- Mivel a soproni játékosok közül többen korban közel állnak önhöz, elsősorban baráti viszonyt próbál kialakítani az öltözőben?
- Én mindenkor partnerként kezelem a futballistákat, de csak egy határig. Ezen Sopronban sem kívánok változtatni.

- Mivel a jelek szerint a tavalyinál kevesebb pénzből gazdálkodhatnak, adja magát a kérdés: így is bekerülhet a Sopron az első hat közé?
- Ez mindenekelőtt a játékosállománytól függ. Ami biztos, több játékrendszert szeretnék kialakítani, továbbá minden mérkőzésen, bárki legyen is az ellenfél, győzelemre játszunk majd. Elvárom a játékosaimtól, hogy ne féljenek senkitől, ebben az esetben pedig bármelyik honi csapat ellen sikerrel vehetik fel a küzdelmet.

- A csapaton belül fiatalításra is gondolt?
- Igen, ez az elképzelésem a vezetők kérésével is összhangban van. Olyan együttest szeretnék kialakítani, amelyet a város és a szurkolótábor is a magáénak érez. A soproni közönség megérdemli, hogy ha nem is játszik mindig jól a csapat, de 90 percen keresztül megállás nélkül hajtson. Ez nálam is a minimális elvárás a fiúkkal szemben.

A hírek szerint Pintér Attila pályaedzője a már évek óta Sopronban segédkező Farkas József lesz. A másik tréner neve némileg meglepetés, hiszen Ebedli Zoltán, az FTC hajdani nagyszerű középpályása is a "hűség városában" dolgozhat az új edző mellett.

Bánki József