Vágólapra másolva!
Hatodik Európa-bajnoki selejtezőjén Serravalle Olimpiai-stadionjában, San Marino vendégeként lépett pályra a magyar labdarúgó-válogatott. A félidei 2-0-s vezetést követően végül Lisztes kettő, Böőr, Kenesei és Szabics egy-egy találatával 5-0-ra nyert a Gellei-csapat, s mivel a svédek is legyőzték a lengyeleket, a 4. csoport élére a két győztes együttes állt.

Európa-bajnoki selejtező, 4. csoport
San Marino - Magyarország 0-5 (0-2)
Serravalle, Satdio Olimpico, 1410 néző
vezette: Kenneth William Clark (skót)
San Marino: F. Gasperoni - Albani, Matteoni, Bacciocchi - Valentini, B. Gasperoni, Vannucci (Gennari 66.), Marani, Zonzini - De Luigi (Montagna 73.), A. Selva
Magyarország: Végh - Bódog, Dragóner, Szekeres (Füzi Á. 56.) - Böőr, Lisztes, Lipcsei (Lendvai 73.), Dárdai (Zavadszky, 78.), Lőw - Szabics, Kenesei.
gól: Böőr (5.), Lisztes (20.), Kenesei (61.), Szabics (77.), Lisztes (81.)
sárga lap: Albani (9.), Montagna (92.)

Olaszországi, Monte Colombo-i szálláshelyéről, mintegy félórás utazást követően érkezett Serravalléba a magyar csapat, amelynek busza mintegy 100 perccel az Európa-bajnoki selejtező-mérkőzés kezdete előtt futott be a stadion parkolójába. A nap folyamán hatalmas volt a hőség, így csak remélni lehetett, a nyolc órai kezdésre enyhül a napközben tapasztalt 35 Celsius-fokos hőség.

A mérkőzést természetesen támadólag kezdte az együttes, s az ötödik percben máris megszerezte a vezetést a magyar gárda. Böőr Zoltán jobbról becselezte magát a büntetőterületen belülre, majd okosan kilőtte a kapu jobb oldalát (0-1).

A nyolcadik percben majdnem egyenlített a hazai csapat: Selva 25 méterről lőtt, Végh pedig csak nézte, ahogy a labda elsuhant a bal kapufa mellett. A 10. percben Kenesei 25 méteres szabadrúgását Gasperoni kapus hatalmas bravúrral tolta a lécre.

A 20. percben növelte előnyét a magyar válogatott: Lisztes 26 méteres szabadrúgásból a jobb felső sarokba bombázott (0-2). Ez volt a válogatott Eb-történetének 150. találata.

A 32. percben Gasperoni jobb oldali szabadrúgását követően Bacciocchi emelkedett a legmagasabbra, ám nyolc méterről a kapu mellé fejelt. Az első félidőben sokkal többet támadott a Gellei-csapat, s megérdemelten vonulhatott kétgólos előnnyel pihenőre.

Ötven percet kellett arra várni, hogy Végh végre védhessen is, ekkor Andy Selva 25 méteres szabadrúgását védte a Videoton kapusa. Az 57. percben Kenesei passza után Dárdai lőtt 23 méterről a kapu fölé, a 61. percben viszont már nem maradt el a gól. Lisztes, Dárdai és Kenesei volt a labda útja, végül a zalaegerszegi csatár a sakk-matt helyzet végén 10 méterről lőtt az üres kapuba (0-3).

Olyannyira állandósult a magyarok fölénye, hogy az első játékrészben megszokott szórványos ellentámadások már a félpályánál megakadtak. A 75. percben két év után majdnem gólt szerzett hivatalos mérkőzésen a hazai együttes. Lendvai a büntetőterületen belül akasztotta az előretörő védőt, Bacciocchit, ám a tizenegyest Selva csúnyán a kapu főlé lőtte. Két perccel később viszont jött a magyar gólzsák: Lisztes bal oldali szabadrúgására Szabics érkezett, s a fiatal csatár harmadik válogatott mérkőzésén ötödik gólját szerezte - ezúttal fejjel (0-4).

És még nem volt vége: a 82. percben Lisztes gyors mozdulattal lefordult Matteoniról, majd meglátva, hogy Gasperoni kapus kiindul, okosan alányesett a labdának, amely a kapu közepébe hullott (0-5).

A válogatott győzelmével 11 pontos lett, csakúgy, mint a lengyeleke verő svédek, így a 4. csoportban e két együttes vette át a vezetést.