Vágólapra másolva!
Mindössze a hét végén pihenhet Csank János, aki hétfőtől átveszi a Videoton szakmai irányítását Bicskei Bertalantól. A tréner azonban egyelőre szomorúan beszélt a siófoki futball összeomlásáról.

- Mit érzett, amikor bejelentették, hogy mégsem tudják biztosítani a jövőben a siófoki futball működését?
- Mérhetetlenül csalódott voltam, majd elnézést kértem a játékosoktól, akiket én beszéltem rá a maradásra télen. Ezek után azt mondom, lehet, hogy társadalmi munkában sem voltunk elég jók tavasszal, noha mindenki bennünket tartott az idény erkölcsi győztesének. Anyagilag viszont én és a játékosok is rengeteget veszítettünk, hiszen ha télen továbbállunk, a futballisták sem lennének a mostani megalázó helyzetben.

- Hétfői munkakezdése a Videotonnál tompíthatja a csalódottságát?
- Normális esetben így lenne, ám a magyar futballban régóta nincs normális állapot. Régen volt idő pihenésre, most minden bizonytalan. Noha én gyorsan túlteszem magam a gondokon, azért jelen pillanatban nem vagyok túlzottan feldobott hangulatban.

- Siófokról is visz magával játékosokat Fehérvára?
- Igen, méghozzá a hiányposztokra, nevekkel azonban korai lenne kirukkolnom.

- Mivel tavasszal a legkapósabb edzőnek bizonyult, hírbe hozták az Újpesttel, a ZTE-vel és a Videotonnal is. Mi döntött a fehérváriak mellett?
- Nem tudom, a "zuhanyhíradóban" milyen hírek keringtek, de nálam mindig is a Videoton állt az első helyen. Ismerem is a csapatot, hiszen néhány éve velem jutottak vissza az élvonalba.

A Videoton jelenleg Bicskei Bertalan irányításával készül a nyári Intertotó-kupára, a két évre Fehérvárra szerződött Csank János pedig hétfőtől veszi át a tréningek vezetését.

Bánki József