Vágólapra másolva!
Az olasz bajnok Juventus eddig három új játékost igazolt a következő szezonra, azonban egyik focista sem számít igazából új szerzeménynek, hiszen Maresca és Miccoli is csak kölcsönben volt az előző szezonban, Blasi megszerzéséről pedig már korábban megegyeztek. A klub sportigazgatója, Luciano Moggi ugyan kijelentette, hogy idén nyáron nem fognak nagy neveket igazolni, ám mégis tartja magát az a pletyka, hogy a Juve bejelentkezett a Manchesternél Juan Sebastian Verónért.

A legújabb hírek szerint Moggi a minap Angliában járt, hogy személyesen tárgyaljon az argentin középpályással, aki szívesen visszatérne Olaszországba. Az olasz sajtó azt is tudni véli, hogy a Juventus hajlandó lenne 21 millió eurót fizetni a játékosért, igaz, ezt az összeget csak három év alatt szeretné teljes egészében átutalni a manchesterieknek. Sőt, a zuhanyhíradó szerint a Zebrák annyira meg akarják szerezni Verónt, hogy ha a MU nem megy bele a készpénzes megoldásba, akkor akár egy játékost is hajlandóak lennének odaadni az angoloknak. Nem is akárkit: a Juventus akár Edgard Davidsot vagy Lilian Thuramot is feláldozná Verón kedvéért.

Mindezek a híresztelések nem új keletűek, hiszen Verónt már tavaly nyár óta folyamatosan kapcsolatba hozzák a Juvével. Januárban is egy Davids-Verón cseréről szólt a fáma, de azt akkor mindkét fél hevesen cáfolta. Most is valami hasonló a helyzet, az argentin labdarúgó szerint az ügynöke egyetlen szót sem szólt arról, hogy a Juventus bejelentkezett volna érte, míg Moggi határozottan kijelentette, hogy Verón egyáltalán nem érdekli őket. Mindez azonban sokak szerint csak porhintés, és a a Juve-drukkerek kissé tréfásan azt emlegetik, hogy Moggi nyilatkozatainak általában éppen az ellenkezője szokott bejönni. Ami a manchesteri oldalt illeti, Verónnak ugyan voltak remek meccsei a MU színeiben, de összességében nem tudta azt nyújtani, amit vártak tőle, arról nem is beszélve, hogy a bajnoki hajrában, amikor a Manchester befogta az Arsenalt, sérülés miatt egyáltalán nem játszott. Ha pedig Thuramot vagy Davidsot kapnák érte cserébe, akik mindketten Alex Ferguson fő kiszemeltjeinek számítanak, akkor a skót mester valószínűleg hajlandó lenne megválni az argentintól.

Mindenesetre érdekes, hogy a Juve éppen a középpályát akarja megerősíteni, hiszen az előző szezonban talán éppen ez a csapatrész volt a legerősebb a torinóiaknál. Pavel Nedved, Alessandro Tacchinardi vagy Gianluca Zambrotta (amikor éppen nem balhátvéd volt) egészen kiemelkedő teljesítményt nyújtott, de nem sokkal maradt el tőlük Edgar Davids sem, az argentin-olasz Mario Camoranesi a szezon egyik felfedezettje volt, még ha az idény végére el is fáradt, és a veterán Antonio Conte se okozott csalódást, amikor bevetették.

Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a Juve túlságosan is Nedved-függővé vált, aminek a Bajnokok Ligája döntőjében itta meg a levét: a cseh focista akkor eltiltása miatt nem játszhatott, és így nem akadt olyan középpályás a csapatban, aki kreativitást vitt volna a játékba. Verón pedig éppen ebben jó, elsősorban a támadásokban jeleskedik, de Nedvedhez hasonlóan rengeteget fut, nagy munkabírású. Arról nem is beszélve, hogy a két játékos a Lazióban éveken keresztül futballozott együtt, vagyis jól ismerik egymást, és annak idején a rómaiakkal KEK-et és olasz bajnoki címet is nyertek. Verón szerződtetése ráadásul tökéletesen beleillene Lippi azon koncepciójába, hogy minden posztra két hasonló képességű játékosa legyen: a legutóbbi idényben egyedül Nedved volt teljesen pótolhatatlan a Juvében, az argentin megszerzésével azonban neki is meglenne a "dublőre", ami persze nem zárja ki azt, hogy ketten együtt is a pályán legyenek.