Vágólapra másolva!
Az elmúlt héten elsősorban az Európa-bajnoki selejtezők vitték a prímet, a hét végén pedig a spanyol bajnokság eseményei kerültek a középpontba, nem csoda, hogy álomtizenegyünk is e két esemény legjobbjaiból került ki. Legnagyobb örömünkre ismét akad magyar focista a csapatban Lisztes Krisztián személyében.
Maik Taylor (Észak-Írország): Az északír válogatott nem nagyon büszkélkedhet az Eb-selejtezőn nyújtott teljesítményével, hiszen a britek egyelőre nyeretlenek csoportjukban, és még csak gólt sem szereztek, de a spanyolok ellen mégis döntetlent tudtak játszani. Ez elsősorban kapusuknak, Taylornak volt köszönhető, aki a hispánok minden próbálkozását hárította.
Herman Hreidarsson (Izland): A szigetország együttese meglepően jól áll az Eb-selejtezőkben, hiszen jelenleg a második helyet foglalja el Németország mögött. A legutóbbi, Litvánia elleni idegenbeli meccs előtt maximum egy döntetlenre számítottak az izlandiak, de ehelyett fölényes győzelem lett a vége, és az Angliában légióskodó Hreidarsson remek védőmunkája mellett góllal vette ki a részét a diadalból.Bernt Hass (Svájc): A helvétek egyelőre veretlenek a kvalifikációs sorozatban, és minden esélyük megvan arra, hogy kijussanak a kontinensviadalra. A legutóbbi, albánok elleni hazai meccsen alaposan megizzadtak ugyan, de 3-2-re azért sikerült nyerniük, és a gólok sorát a középhátvéd Haas nyitotta meg.Jorge Andrade (Portugália): A luzitánoknak rendező országként nem kell selejtezőt játszaniuk, éppen ezért barátságos mérkőzésekkel készülnek a kontinensviadalra. Legutóbb Bolíviával mérték össze erejüket, és a dél-amerikai ország nem fejtett ki túl nagy ellenállást. A 4-0-s portugál győzelemre jellemző, hogy még a középhátvéd Jorge Andrade is betalált, akinek ez volt az első gólja a nemzeti színekben.Ocio del Horno (spanyol, Athletic Bilbao): A baszk együttes jó úton halad afelé, hogy kvalifikálja magát az UEFA-kupára, és a hét végi fordulóban a Deportivo legyőzésével került közelebb céljához. Az Athletic első találatát a balhátvéd Del Horno szerezte, aki az utóbbi időben kiválóan, és rendkívül gólerősen futballozik.
Bart Goor (Belgium): A belgák csak a harmadik helyen állnak csoportjukban, de az utóbbi hetekben nagyon kapaszkodnak. Az Andorra elleni győzelem persze nem vett ki sokat a csapatból, ám a jobb oldali középpályás Goor így is dicséretet érdemel, hiszen két góllal és egy gólpasszal vette ki a részét a diadalból.Lisztes Krisztián (Magyarország): Az elmúlt héthez hasonlóan ismét bekerült egy honfitársunk a hét válogatottjába. Gellei Imre csapatának ellenfele ugyan csak San Marino volt, de Lisztes teljesítménye így is figyelemre méltó, hiszen a játékmester két gólja mellett két gólpasszt is adott, jelentősen hozzájárulva a fölényes győzelemhez.Anders Svensson (Svédország): Csoportunkban a svédek és a lengyelek igazi rangadót vívtak, amelyen a háromkoronások végül váratlanul simán nyertek, nagy lépést téve az első hely felé. A mérkőzés főhőse a hazaiak középpályása, Anders Svensson volt, aki két góllal hálálta meg, hogy a skandináv edzőpáros bizalmat szavazott neki.Alekszandr Mosztovoj (orosz, Celta Vigo): Könnyen lehet, hogy a vigói együttes játszotta a spanyol bajnoki címet a Real Madrid kezére, a Celta ugyanis a hét végén 3-2-re legyőzte a királyi gárda nagy riválisát, a Real Sociedadot. Persze a galíciaiak számára is nagy volt a tét, egészen pontosan a Bajnokok Ligája-szereplés, és a két gólt szerző Mosztovoj vezérletével sikerült is ezt bebiztosítaniuk.
Michael Owen (Anglia): Egy félidő után úgy tűnt, hogy a háromoroszlánosok nagyon messzire kerülnek az Európa-bajnokságtól, a szlovák együttes ugyanis Angliában is vezetett 1-0-ra. A második játékrészben aztán jött Owen, aki már Pozsonyban is megnyerte a meccset a briteknek, és két góljával ismét megmentette Sven-Göran Erikssont, illetve az angol reményeket.Ronaldo (brazil, Real Madrid): A királyi gárda a városi rangadón az Atlético vendége volt, és tisztában volt vele, hogy csak egy győzelemmel tarthatja életben bajnoki reményeit. A Real drukkerei maguk sem gondolták volna, hogy csapatuk ilyen simán nyer, hiszen 4-0-s diadal lett a vége, és Ronaldo két találattal vette ki a részét a fölényes győzelemből.