Vágólapra másolva!
Az [origo] tavaszi futballmagyar-válogatottjába három külföldön játszó légiós és nyolc itthon focizó magyar játékos került be. Az őszi "All Star-csapatból" mindössze hárman őrizték meg tagságukat, ez a bravúr Fehér Csabának, Illés Bélának és Szabics Imrének sikerült.
Forrás: MTI
Jellemző kép a "bajnoki hajráról"
Forrás: MTI


Babos Gábor (NAC Breda): Egy biztos: jó kapusokban hazánkban nincs hiány, ez a válogatott esetében (is) bebizonyosodott. Amikor Király Gábor, Babos Gábor és Szűcs Lajos ilyen-olyan okok miatt nem tudott Gellei kapitány rendelkezésére állni, lehetőséget kapott a nemzeti tizenegyben sokadik számú Végh Zoltán, s Lettország, valamint San Marino ellen is bizonyított (persze a dán bajnoki címre törő Rabóczki Balázst és a BL-induló Szpartak Moszkvához szerződő Sáfár Szabolcsot is illik megemlíteni mint jó magyar kapust). De visszatérve a futballmagyar kapusához: a holland bajnokság egyik, ha nem a legjobb hálóőreként ismertté vált Babos Gábor idén is remekelt az UEFA-kupa-indulást kiharcoló NAC Bredában, nem véletlen, hogy a Feyenoord még mindig szerződtetni akarja - talán egyszer le is fogja.

Forrás: MTI
Illés idén is megállíthatatlan volt
Forrás: MTI
Dragóner Attila


Szekeres Tamás (Debrecen): A hajdúságiak tapasztalt védője nagyban hozzájárult a "vidéki bajnok cím" megszerzéséhez. A Loki szimpatikus csapat benyomását keltette tavasszal, erről persze az MTK szurkolói is mesélni tudnának, hiszen az együttes rendkívüli sportszerűségét az is alátámasztja, hogy azon a bizonyos május 30-ai meccsen, több kulcsjátékost is nélkülözve, a debreceniek mindent beleadtak az Üllői úton.

Cikkek és fotók az Üllői úti botrányról/sport/magyarfoci/20030602ulloi.htmlSzabics nem fél Magathtól/sport/magyarfoci/20030613szabics.htmlGelleinek a harmónia a legfontosabb/sport/magyarfoci/20030613gelleinek.htmlÚjra Csank a Videoton mestere/sport/magyarfoci/20030612ujra.htmlKenesei és Tököli túl drága a Spartának/sport/magyarfoci/20030612kenesei.htmlSenki nem akar a Fradiban focizni/sport/magyarfoci/20030611garami.htmlBozsik újabb kétéves szerződést kapott/sport/magyarfoci/20030610bozsik.htmlÉletben maradt a magyar futball/sport/magyarfoci/20030608eletben1.htmlÜzenet Gellei kapitánynak: Támadás!/sport/magyarfoci/20030606uzenet.html

Tamási Zoltán (Újpest): A lila-fehérek nagy tervekkel vágtak neki az idei évnek, végül azonban csak a negyedik helyen végeztek. A záró játéknapon az Újpest az MTK-t fogadta, a megyeriek pedig tudták: ha nem nyernek, megakadályozzák az ősi rivális bajnoki címét, Illéséket pedig hozzásegítik ahhoz. Kikaptak, a szurkolók pedig kissé félreérhető módon örültek a vereségnek, vagy az MTK aranyérmének, esetleg a Fradi bukásának? Ja, Tamási precíz védőmunkájával és góljaival kitűnt az újpesti csapatból.

Fehér Csaba (NAC Breda): Babos Gábor klubtársa tavasszal sem vett vissza őszi lendületéből, és továbbra is öregbíti Hollandiában a magyar foci hírnevét (példaként: az egykori Feyenoord-csatár Kiprich Józsefre még mindig nagy örömmel emlékeznek vissza a németalföldi drukkerek). A védőként és jobb oldali középpályásként is bevethető válogatott honfitársunk a negyedik helyig vezette a NAC-ot, bár nem mondhatni, hogy épphogy lecsúszott a dobogóról az egyesület, a harmadik Feyenoord ugyanis 28 ponttal előzi meg a bredai kiscsapatot.

Csank János karakán és népszerű figurája a magyar edzői társadalomnak
Forrás: [origo]
Illés BélaMTK Hungária

Czvitkovics Péter (MTK Hungária): Ő pedig a jövő játékosa, talán Illés utódja az MTK-nál. A kék-fehérek mindig híresek voltak kiváló utánpótlás-képzésükről, erre jó példa Czvitkovics Péter, akit már évekkel ezelőtt, 16 évesen (!) bedobott a mélyvízbe az akkori edző, a holland Henk ten Cate. A most 20 esztendős, U21-es válogatott középpályás kezd beérni, idén jó játékkal vétette észre magát, és négy góllal járult hozzá az MTK első helyéhez.

Schwarz Zoltán (Siófok): Az idei év meglepetéscsapata, egyben a Borsodi Liga erkölcsi győztese az ötödik helyen végzett Siófok volt. Nem túl erős játékoskerettel, és vajmi szegényes anyagi lehetőségekkel vágott neki az idénynek a Balaton-parti gárda, amely nem kis meglepetésre a felsőházba jutott. Csank János vezetőedző - aki azóta már a Videoton szakvezetője - nemrégen még így nyilatkozott a siófoki helyzetről: pénz helyett a győzelmeket számolgatom. A Balaton FC-vé átkeresztelt klub jövője kérdéses, talán NB I-es maradhat a klub, amelyben a tavasszal többször is a hét futballmagyarjai közé beválasztott Schwarz Zoltánon kívül Fülöp Zoltán, Kuttor Attila és Schultz Levente is remekül játszott.

Böőr Zoltán (Debrecen): A Loki rendkívül technikás középpályása persze nem csak arról híres, hogy ki merte mondani: nem kell neki a Fradi. Böőr a "keleti part" legjobb játékosa, egyben Gellei Imre kapitány új felfedezettje, aki még csak 24 esztendős, azaz nem csak Debrecenben, hanem a magyar válogatottban, netán egy külföldi élklubban is szép jövő várhat rá.

Forrás: MTI
Szabics (j) a magyar foci legnagyobb ígérete
Forrás: MTI
Kenesei KrisztiánZalaegerszegmeg is verte a Manchester Unitedetgólkirályi címét

Szabics Imre (Stuttgart): A 22 esztendős támadó ősszel még a Sturm Grazban és az U21-es válogatottban ontotta a gólokat, majd az osztrákok - mert állítólag sérülten debütált a nagyválogatottban - elküldték a csapattól. Szabics ezalatt a Fradiban edzett, a válogatottban pedig három meccsen négy gólt szerzett, így nem csoda, hogy egy igazi nagycsapat, a Bundesligában ezüstérmet szerző Vfb Stuttgart szerződtette a legígéretesebb magyar tehetséget.