Vágólapra másolva!
A Marca című madridi sportnapilap honlapja kedden 20.21 órakor jelentette, hogy David Beckham, a Manchester United jobboldali középpályása, az angol válogatott csapatkapitánya négy évre leszerződik a Real Madrid együtteséhez. A hírt a MU hivatalos honlapja közleményben erősítette meg.

A hírt a Radio Marca közölte először, majd hamarosan az anyalap website-ján és a Real Madrid hivatalos honlapján is megjelent az információ. Érdemes egyébként jó alaposan odafigyelni a megfogalmazásra: a Marca azt írja, hogy "Beckham már a Madridé", és a játékost július 2-án mutatják be Madridban a sajtónak. Ugyanakkor a soccernet.com úgy fogalmaz, hogy "Beckham megegyezett a Real Madriddal leszerződéséről, a kontraktus aláírására azonban csak július 2-án kerül sor, egy nappal azt követően, hogy Beckham Madridban tüzetes orvosi vizsgálaton esik át." A soccernet.com azt is tudni véli, hogy elviekben már május 12-én megegyezett Beckham és a Real Madrid.

A MU hivatalos honlapja este közleményben tudatta a szurkolókkal, hogy a két együttes valóban megegyezett, és Beckham júliusban elhagyja Angliát. Edzője, Alex Ferguson sok sikert kíván neki.

A Real öt részletben összesen 30 millió eurót - 8,1 milliárd forintot - fizet a Manchester Unitednek, hiszen a 28 éves labdarúgó nem szabadon igazolható, még 2005-ig szerződés köti az angol bajnokcsapathoz. Beckham négy évre 25 millió eurót (6,75 milliárd forint) kap, azaz évi 6,25 milliót, plusz különböző prémiumokat - egészen pontosan: ösztönzőket - attól függően, hogy milyen eredményeket ér el a csapat. Ez az alapbér megfelel jelenlegi, 90 000 fontos heti fizetésének a Manchesternél.

Ezzel a kilencszeres Európa-kupagyőztes újabb súlyos csapást mért örök riválisára, a Barcelonára, melynek elnökjelöltje - most már elnöke -, Joan Laporta azzal az ígérettel nyerte meg vasárnap a választásokat, hogy Beckhamet a katalán fővárosba hozza.

Laporta korábban váltig hangoztatta, hogy már megegyezett a MU illetékeseivel Beckham leszerződtetéséről, jóllehet maga a játékos többször is cáfolta, hogy Barcelonában folytatná pályafutását. Miután vasárnap megválasztották Laportát a Barca elnökének, a 40 éves ügyvéd már visszakozott, és azt mondta, sohasem állította, hogy Beckham már a katalánoké lenne. "Megkezdjük a tárgyalásokat Beckham leszerződtetéséről" - jelentette ki vasárnap este, ám a jelek szerint fölösleges belekezdenie, mert a Spice Boy már elkelt...

Florentino Pérez 2000 nyarán lett a Real Madrid elnöke, s azóta minden átigazolási időszakban szupersztárt hozott a klubhoz, időrendi sorrendben: Figót, Zidane-t, Ronaldót s most Beckhamet. Négyükért összesen mintegy 200 millió dollárt (46 milliárd forintot) fizetett a klub.

Ch. Gáll András