Vágólapra másolva!
Hétfőn a Magyar Labdarúgó Liga központjában járt Sallói István, a Siófok FC klubigazgatója, amely látogatás után örömmel újságolta az [origo]-nak, hogy minden akadály elhárult az NB I-es indulás elől, így a balatoni együttes továbbra is az élvonalban szerepelhet.

"Villás Károlynak, a liga gazdasági igazgatójának benyújtottuk a dokumentumokat, amellyel pótoltuk a hiányosságokat, ezáltal végre örömmel kijelenthetem, továbbra is élvonalbeli futballt láthatnak a szurkolók Siófokon" - mondta Sallói.

- Továbbra is 100 millió forintos költségvetéssel képzelik el a következő szezont?
- Igen, és ennek az összegnek a 75 százalékát már lefedtük, a további 25 százalékot kell kigazdálkodnunk. Erre többféle lehetőségünk lehet, hiszen a stadionban, továbbá a mezeken és nadrágokon található reklámfelületet egyaránt értékesíthetjük.

- Igaz, hogy a játékosok közül már csak Grósz Róbert és Schultz Levente nem fogadta el a szerződésmódosítási javaslatát?
- Igaz, ám amennyiben nem lesz értük érdeklődés, legrosszabb esetben nálunk maradnak. Egyébként eddig a játékosokkal nem tudtunk anyagi kérdésekről beszélni, mivel elsősorban az induláshoz szükséges iratokat kellett rendeznünk. Egy biztos, nálunk nagy pénz nem lesz, viszont azok a futballisták, akik más egyesületben alig jutottak szóhoz, nálunk biztosan szerepet kapnak, ami egyértelmű kitörési lehetőség. A játékosok tisztában vannak azzal, hogy a klub jelenlegi helyzetében a túlélés időszakát éljük, éppen ezért mindenkivel egyéves szerződést kötök, ezáltal jövőre akár ingyen igazolhatóvá válnak, és komolyabb összeget kasszírozhatnak.

- Pillanatnyilag Horváth Károly vezeti az edzéseket. Vele képzelik el a jövőben is a szakmai munkát?
- Ez sem kizárt, ám a végső döntést csak a jövő héten hozzuk meg ez ügyben is. Mint ahogy akkor derül ki, milyen kerettel vághatunk neki az idénynek. Nyilván sok labdarúgó kivár a július 20-án lejáró átigazolási időszak végéig, vagyis a bajnoki rajtig állandó készültségben kell lennünk.

Információnk szerint Horváth Károly marad a Siófok edzője, munkáját játékos-pályaedzőként Kuttor Attila segíti.

Bánki József