Vágólapra másolva!
Korábbi tervét megváltoztatva lemondott Kovács Attila, az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságból kiesett Kispest-Honvéd FC menedzsere, és a jövőben nem kíván társtulajdonosa lenni a csapatot működtető gazdasági társaságnak sem.

A hétfői értekezleten közölte, hogy megromlott egészségi állapota miatt távozik - tájékoztatta az MTI-t Kiss Zsolt, a klub másik magyar tulajdonosa, aki így a jövőben az olasz Piero Pinivel vezeti majd a céget.

Kiss hozzátette: Kovács kiszállásával természetesen a ráeső üzletrészre vállalt anyagi garanciákra sem számíthatnak, ezért "össze kell húzniuk a nadrágszíjat".

"Folyamatosan tárgyalunk lehetséges befektetőkkel, s a változás ellenére mindenképpen vállaljuk a szereplést az NB I/B-ben, vagy, ha sors úgy hozza, akkor az élvonalban" - mondta.

A kispesti klub a 11. helyen végzett a Borsodi Ligában, s 87 év után búcsúzott az NB I-től. A 2003/2004-es szezonban csak akkor indulhat az első osztályban, ha valamelyik egyesület visszalép, a szabályok értelmében ugyanis ebben az esetben a legjobb kiesőt illeti a megüresedett hely.

A búcsút követően Kovács még úgy nyilatkozott, hogy marad, s tulajdonostársaival közösen megpróbálja visszavezetni a csapatot az NB I-be. A távirati iroda szerette volna megkérdezni a volt MLSZ-elnököt távozása okairól, de az esti órákig elérhetetlen volt.