Vágólapra másolva!
A hét végén megegyezett a DVSC vezetőivel, így az MTK-ban eltöltött sikeres évek után visszatér nevelőegyesületébe Madar Csaba, aki kedden már edzésbe is áll a Lokinál. Bernáth Csaba viszont távozik Debrecenből, a lejáró szerződésű játékos két évre aláírt a belga élvonalbeli Royal Antwerphez.

"Mindent mérlegre tettem, amikor meghoztam a döntést" - kezdte Madar, majd így folytatta: "Kaptam ajánlatot a Videotontól és a Soprontól is, ám szakmai és érzelmi okok is a Loki mellett szóltak. Debrecenhez rengeteg szép élmény fűz, ráadásul komoly célokért küzdhetek a bajnokság mellett a nemzetközi kupában is. Szeretném bebizonyítani, hogy nem felejtettem el futballozni, ugyanis az elmúlt hónapokban az MTK-nál nem kaptam a korábbiakhoz hasonló lehetőséget. A Debrecen remek csapat, s szerintem a következő szezonban az ideinél is jobb eredményt érünk el."

Nem Madar érkezése jelenti az egyetlen változást a Loki keretében: Bernáth Csaba két évre aláírt a belga élvonalbeli Royal Antwerp csapatához. Hanák Viktorral, akinek Bernáthhoz hasonlóan június 30-án jár le a szerződése, még folynak a tárgyalások az esetleges hosszabbításról. A napokban érkezett a Haladás ugyancsak többszörös korosztályos válogatott kapusa, Takács Tamás, illetve Dunaújvárosból Nikolov Balázs. Visszatért a hajdúsági csapathoz Szathmári Csaba, aki az elmúlt szezon második felében az NB I/B-ben, Nyíregyházán játszott kölcsönben.

Bánki József