Vágólapra másolva!
A B csoport második helyéért játszott mérkőzésen Törökország döntetlent játszott a világbajnok brazil labdarúgó-válogatottal, s így több lőtt góllal Kamerun mellett bejutott a Konföderációs-kupa elődöntőjébe.

A jelek szerint a brazil labdarúgó-válogatottnak nem hoznak szerencsét azok a francia helységnevek, amelyek Saint-nel kezdődnek. Az 1998-as világbajnoki döntőt Saint-Denis-ben veszítette el, míg hétfőn este Saint-Étienne-ben Törökország elleni játszott 2-2-t, ami azt jelentette, hogy nem jut be a Konföderációs-kupa elődöntőjébe. A törökök végül több lőtt góljuknak köszönhetően kerültek tovább, és csapnak majd össze csütörtökön az Európa-bajnok, címvédő házigazdákkal.

Carlos Alberto Parreira brazil szövetségi kapitány szerint pedig csapata most játszott a legjobban a franciaországi tornán, ám ez is kevés volt a sikerhez. "Az első félidőben eldönthettük volna a találkozót, és vele együtt a továbbjutás kérdését" - mondta.

Kollégája, Senol Günes azt emelte ki, szerették volna bebizonyítani, hogy a tavalyi vb-n elért bronzérem nem a véletlen műve, pedig akkor kétszer is kikaptak a későbbi győztes braziloktól. "Nekünk fontos a Konföderációs-kupa, itt teszteljük ugyanis a fiatal, új játékosainkat. Remélem, a franciákat is meglepjük valamivel."

A szervezőknek kisebb gondot jelent, hogy a mérkőzések java része félig üres nézőtér előtt zajlik.

Konföderációs-kupa, B csoport, 3. forduló:
Brazília - Törökország 2-2 (1-0)
St. Etienne, 29 170 néző
vezette: Merk (német)
Brazília: Dida - Juan, Lucio, Gilberto (Kleberson, 72.), Maurinho - Ricardinho (Alex, 64.), Emerson, Kleberson, Ronaldinho - Adriano, Ilan (Gil, 62.)
Törökország: Rüstü - Fatih A., Alpay, Bülent, Ibrahim Ü. - Gökdeniz, Sahin, Ergün (Ibrahim T., 70.), Volkan (Ökan Y., 36., Serkan, 87.)- Bastürk, Tuncay
gól: Adriano (23.), Alex (93.), illetve Gökdeniz (53.), Ökan (80.)
sárga lap: Gilberto (59.), Lucio (62.), Ronaldinho (76., 93.), Alex (90.), illetve Bülent (65.), Rüstü (94.)
piros lap: Ronaldinho (93.)

Egyesült Államok - Kamerun 0-0
Lyon, 15 ezer néző
vezette: Shield (ausztrál)
Egyesült Államok: Howard - Califf, Cherundolo, Bocanegra, Gibbs - Kirovski (Stewart, 68.), Convey, Martino (Donovan, 55.) , Lewis (Beasley, 81.), Armas - Mathis
Kamerun: Kwekeu - Atouba, Njanka, Mettomo, Falemi - Epalle, Mezague (Mbami, 74.), Emana, Bahoken (Geremi, 82.)- Idrissou, Job (Eto'o, 74.)
sárga lap: Cherundolo (83.), illetve Atouba (54.)

A csoport végeredménye:
1. Kamerun 7 pont
2. Törökország 4 (4-4)
3. Brazília 4 (3-3)
4. Egyesült Államok 1

A csütörtöki elődöntő párosítása:
Kamerun - Kolumbia, Lyon, 18 ó
Franciaország - Törökország, St. Denis, 21 ó