Vágólapra másolva!
Két év után Várszegi Gábor elhagyta a Ferencvárost, s a továbbiakban nem támogatja a zöld-fehér klubot. Ezzel nagy bajba került a Fradi, hiszen a Fotex-vezérnek június végén kellene átutalnia a szerződésben rögzített 600 millió forintot, ám erre aligha kerül sor. Nem csak emiatt nagy a feszültség az Üllői úton, hanem amiatt is, hogy Szeiler József, az FTC Rt. vezérigazgatója a teljes májusi prémiumra megbüntette a csapatot a lélektelen és eredménytelen játék miatt.

Várszegi eddig 1,2 milliárd forintot invesztált az Üllői úti együttesbe, amelyből az egyesület időközben rendezte az egymilliárdra rúgó adósságát. Ugyanakkor felmerül a kérdés, a két évvel ezelőtt nagy alapossággal megkötött szerződést az üzletember miként szüntetheti meg egyik pillanatról a másikra. Ezért akar Várszegi különszerződést kötne a Fradival, a klub vezetése hajlik is erre, ám feltehetőn nem ingyen, hanem úgymond lelépési pénzt kicsikarva az üzletembertől.

Ugyanakkor jellemző a Ferencvárosnál tapasztalható feszültségre, hogy a klub élő legendája, az egyetlen magyar aranylabdás, idősebb Albert Flórián néhány szurkoló őt pocskondiázó szavai miatt lemondott az FTC Rt.-ben ráosztott felügyelőbizottsági tagságáról.

Eközben az Üllői úti öltözőben forr a levegő, s a játékosok csak arra vártak, hogy a válogatott fellépések miatt egy hét további szabadságot kapott Dragóner, Lipcsei, Gera trió bekapcsolódjon a felkészülésbe, ugyanis kisebb palotaforradalom készül a Fradinál. Az ok: Szeiler József a teljes májusi prémiumra megbüntette a csapatot a lélektelen és eredménytelen játék miatt. Amikor a futballisták megkérdezték, egymaga döntött-e ez ügyben, Szeiler úgy reagált, ez az rt. határozata volt, mire a futballisták a döntéshozók nevesítését kérték. A jelek szerint a játékosok nem bíznak egykori társukban, a jelenlegi vezérigazgatóban. A várhatóan viharos beszélgetésre azonban várni kell, mivel Szeiler olaszországi szabadságra utazott, és csak a jövő héten érkezik haza.

Ettől függetlenül a játékosok kedden délben már konzultáltak dr. Horváth Gáborral, a Hivatásos Labdarúgók jogi képviselőjével, méghozzá az elmaradt májusi prémiumról, illetve az azzal megegyező büntetésről. A beszélgetés végén aztán a felek arra az elhatározásra jutottak, hogy megvárják Szeiler hazaérkezését és a hivatalos határozatot a büntetésről. Addig ugyanis semmilyen jogi lépést nem tehetnek, és kizárólag az edzésekre, a minél jobb felkészülésre szeretnének koncentrálni.

Bánki József