Vágólapra másolva!
Ferencvárosi híresztelés szerint az UEFA állítólag engedélyt adott arra, hogy a máltai Birkirkara FC elhozza szurkolóit a labdarúgó UEFA Kupa-selejtező augusztus 28-i budapesti visszavágójára. Annak ellenére, hogy az európai szövetség egy találkozóról kizárta a szurkolókat.

Sporttörténelmi esemény színhelye lehet a Ferencváros Üllői úti futballpályája, amennyiben igaznak bizonyulnak azok a máltai hírek, miszerint a zöldek első, zárt kapus UEFA-kupa-mérkőzésére mégis bemehetnek a vendégszurkolók.

Az ftc.hu információja szerint a máltai klub arról értesítette a Ferencvárost, hogy az európai szövetség 150 máltai drukker jelenlétét engedélyezi a "zártkapus" meccsen. A máltai együttes szempontjából azért van komoly jelentősége egy ilyen döntésnek, mert így a csapat charter géppel jöhet Budapestre és a visszavágó után azonnal haza utazhat, ami jelentős megtakarítást jelent a Birkirkarának. A Fradi az európai szövetségtől még nem kapott hivatalos értesítést erről a határozatról.

Ami a zöldek felkészülését illeti: a klub nem kínál szerződést Slobodan Mazicnak. A 25 éves bosnyák középpályást közel egy hétig tesztelte Garami József. A szakmai igazgató elmondta, hogy Mazic jó benyomást tett rá, de nem szorgalmazza leigazolását: egyrészt nem illeszkedik tökéletesen az általa elképzelt játékstílusba, illetve összességében nem jobb, mint a keret jelenlegi tagjai, azaz nem jelentene extra erősítést. Szerdán csatlakozik a csapathoz Kriston Attila is, aki hazaért Dél-Koreából. A klub ugyan a múlt héten megállapodott a középpályással, de az új, egy évre szóló szerződés csak július 1-én lép életbe. Az addig hátralévő napok során Ferencváros és a játékos is elállhat az egy éves hosszabbítástól.

Az aradi Nyugati Jelen című napilap információi szerint a román labdarúgó-bajnokság élvonalából kiesett UTA együtteséből öt játékos bír komoly ajánlattal román, illetve külföldi csapat részéről. A lap szerint a moldáv Sheriff Tiraspollal szerződésben álló Sorin Botist, aki az elmúlt két szezont kölcsönjátékosként az FC UTA-ban töltötte, az FTC-vel is hírbe hozták.