Vágólapra másolva!
Carlos Queiroz, a Manchester United másodedzője lesz Vicente del Bosque utódja a Real Madrid labdarúgócsapatának kispadján.

Szerda este a Santiago Bernabeu-stadionban hivatalosan bemutatták Carlos Queirozt, a Real Madrid labdarúgócsapatának új vezetőedzőjét. "Santiago olyan ember, aki mélységesen hisz a minőségi futballban" - méltatta Florentino Perez, a fővárosi klub elnöke a portugál szakembert, majd hozzátette: "Biztos vagyok abban, hogy képes lesz a csúcsra vezetni az együttest."

Carlos Queiroz hallatlanul boldog és óriási megtiszteltetésnek tartja megbízatását. "A futballban mindig is a Real Madrid jelentette a csúcsot, a maximumot. Ez így lesz a jövőben is!" - fogalmazott a portugál szakember

Jorge Valdano, a királyi gárda sportigazgatója elmesélte, hogy hétfőn vette fel a kapcsolatot a trénerrel, a Manchester United másodedzőjével: "Két kérdést tettem fel neki. Az első: ha a Real Madrid egy napon ajánlatot tenne a számára elfogadná-e. Azt válaszolta, örömmel. A második: mit szólna hozzá, ha ez a nap, a mai lenne? Erre csak annyit mondott: beszélek a manchesteri vezetőkkel, mert még ott dolgozom."

Carlos Queiroz kétéves szerződést köt a madridi elitklubbal. A portugál szakember kedden este Nizzában tárgyalt Sir Alex Fergusonnal, aki azt mondta, ha kedvező ajánlatot kap, fogadja el. Ferguson volt segítője 50 éves, Mozambikban, Nampulában született. Irányításával a portugál junior válogatott 1989-ben és 1991-ben világbajnok lett, többek között Luis Figo, Ruí Costa és Joao Pinto vezérletével.

A tréner 1991 és 1994 között a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya volt, majd a Sporting Lisboánál, később az Egyesült Államokban és Japánban dolgozott. Három éve a dél-afrikai válogatotthoz került, ahonnan tavaly márciusban, 81 nappal a világbajnokság kezdete előtt távozott.

A Real Madrid vezetősége - egy nappal azután, hogy a csapat megnyerte történetének 29. bajnoki címét - hétfőn úgy döntött: nem hosszabbítja meg Vicente del Bosque június 30-án lejáró szerződését.