Vágólapra másolva!
Egyre kevesebb a komolyabb esemény a világ labdarúgásában, lassan kezdődik az uborkaszezon, legalábbis ami a meccseket illeti. Az elmúlt héten elsősorban a Konföderációs-kupa vitte a prímet, de bekerült játékos a finn és az argentin bajnokságból is. Álomtizenegyünk összeállítása ezúttal kissé rendhagyó, hiszen a sok remek csatárteljesítmény miatt ezúttal a 4-4-2-es összeállítás helyett a 4-3-3-as felállást választottuk.
Mirsad Dedic (bosnyák, Sloboda Tuzla): A bosnyák együttesnek alaposan meg kellett izzadnia az Intertotó-kupában az izlandi KA Akureyri ellen, hiszen a hazai pályán játszott 1-1-es döntetlen után idegenben is ugyanezt az eredményt érték el, és így tizenegyesrúgásokra került sor. Szerencséjükre a válogatott kapus, Dedic megmentette a tuzlaiakat a kínos kieséstől, hiszen a büntetőpárbajban két tizenegyest is megfogott, és így a bosnyákok jutottak tovább.
Willy Sagnol (Franciaország): A francia válogatott nem akármilyen kerettel rendelkezik, amit jól bizonyít, hogy a jobbhátvéd pozíciójára két olyan focistával rendelkeznek, mint Thuram és Sagnol. Utóbbi játékos az elődöntőben eltiltása miatt nem játszhatott, de a fináléban elfoglalhatta helyét a védelem jobb oldalán, és a csapata egyik legjobbja volt.Rigobert Song (Kamerun): A Szelidíthetetlen Oroszlánok végül "csak" a második helyet szerezte meg a Konföderációs-kupán, de az afrikai válogatott büszke lehet teljesítményére. A csapat az egész torna során mindössze egy gólt kapott, azt is a döntő hosszabbításában, ami jól mutatja, hogy elsősorban a védelem villogott, és a legkiemelkedőbb teljesítményt talán a csapatkapitány Song nyújtotta.Cristian Gonzalo García (argentin, Nuevo Chicago): Az argentin clausura utolsó előtti fordulójában a Nueva Chicagónak idegenben sikerült 3-1-re nyernie a kiesés ellen küzdő Unión Santa Fé ellen. A vendégek első találatát a középhátvéd García szerezte, aki a mérkőzés nagy részében remekül állította meg a hazai rohamokat.Ibrahim Üzülmez (Törökország): A török gárda tartalékos együttessel szerepelt a Konföderációs-kupán, de ez lehetőséget adott pár olyan játékosnak is a bizonyításra, aki eddig kevés lehetőséget kapott. A Besiktas balhátvédje, Ibrahim Üzülmez például a torna előtt mindössze négyszeres válogatott volt, ám Franciaországban kitűnően játszott, és a franciák elleni elődöntőn gólpasszt is adott.
Mark Chung (amerikai, Colorado Rapids): A Colorado együttese a múlt héten két meccset is játszott az amerikai profi bajnokságban, az MLS-ben, ám mindössze egy pontot szerzett. Ez azonban a legkevésbé a csapat középpályásán, Chungon múlott, aki a Los Angeles Galaxy és a New England Revolution ellen is betalált, és nem tehetett róla, hogy mindez csak egy döntetlenre volt elég.Olivier Dacourt (Franciaország): A gall szövetségi kapitány, Jacques Santini arra is felhasználta a Konföderációs-kupát, hogy kipróbáljon néhány viszonylag új embert, és erre elsősorban a középpályán volt lehetősége, ahol olyan focisták nem álltak a rendelkezésére, mint Zidane, Makelele és Vieira. A Roma játékosa, Dacourt tökéletesen bevált ebben a csapatrészben, és a jövőben már vele is komolyan számolnia kell Santininek.Hans Wikberg (finn, FC Hämeenlinna): A finn bajnokságban javában zajlanak a küzdelmek, a csapatoknak az elmúlt héten két meccset is kellett játszaniuk, és a dupla fordulóban a Hämeenlinna szerepelt a legjobban, amely kétszer is 2-1-re verte a KooTeePee együttesét. Wikberg mindkét meccsen betalált, ami már csak azért is figyelemre méltó, mert a középpályás mindössze 18 esztendős.Samuel Eto'o (kameruni, RCD Mallorca): A támadónak nem volt valami könnyű dolga, hiszen a hét végén 24 órán belül két meccsen is szerepelnie kellett, ráadásul honfitársa, Marc-Vivien Foé halála is alaposan megviselte. Ez azonban nem látszott meg a játékán a spanyol kupa döntőjében, amit tulajdonképpen egymaga döntött el a Mallorca javára, hiszen az első félidőben kiharcolt egy tizenegyest, majd pedig a szünet után két gólt szerzett.
Marcelo Delgado (argentin, Boca Juniors): A Libertadores-kupa döntőjének első mérkőzésén a Boca hazai pályán fogadta a Santost, és a drukkerek nagyon bíztak benne, hogy együttesük megússza bekapott gól nélkül, de arra nem számítottak, hogy kedvenceik kétszer is betalálnak. Az argentin gárda mindkét találatát Delgado szerezte, akinek a bajnokságban nem nagyon megy a játék, a nemzetközi porondon viszont remekel.Thierry Henry (Franciaország): Aligha kétséges, hogy a Konföderációs-kupa legjobb játékosa a franciák sztárja volt. A támadó négy góllal megszerezte a torna gólkirályi címét, csupán a Japán elleni csoportmeccsen nem volt eredményes (igaz, itt csak tíz percet játszott), és betalált mind az elődöntőben, mind a fináléban, utóbbiban a mindent eldöntő aranygól fűződött a nevéhez.