Vágólapra másolva!
A Manchester United egyik legnépszerűbb volt játékosa, Eric Cantona szívesen lenne a spanyol Real Madrid vezetőedzőjének kinevezett Carlos Queiroz utódja az angol labdarúgócsapatnál.

"Remek ötleteim vannak a sportággal kapcsolatban, s remélem, hogy lesz olyan klub, amelynek szüksége lesz ezekre. Forradalmiak az elgondolásaim, ezek megvalósításához klasszisok kellenek. A Manchester United keretében pedig számos csillag található" - mondta a különcségéről is ismert francia.

Queirozt múlt szerdán nevezték ki a két nappal korábban menesztett spanyol mester, Vicente del Bosque utódjának a Real Madridnál. A portugál szakember a legutóbbi szezonban Sir Alex Ferguson segítője volt az angol elitklubnál. Az elmúlt napokban több szakember neve is felmerült utódjelöltként, közülük a walesi szövetségi kapitányként szép sikereket elérő Mark Hughes már "lemondott" a lehetőségről, s most a japánok korábbi szakvezetője, Philippe Troussier tűnik a legnagyobb esélyesnek, bár Cantona bejelentkezése módosíthat a helyzeten.

Cantona 1992-ben igazolt a MU-hoz, és 1997-es visszavonulásáig 185 hivatalos mérkőzésen 81 gólt lőtt. Összesen négy bajnoki címet szerzett, s két alkalommal FA-kupagyőzelmet ünnepelhetett. A felettébb színes egyéniségnek számító Eric Cantona az utóbbi években számos mozifilmben szerepelt, emellett a strandfutball-tornák állandó résztvevője is volt.