Vágólapra másolva!
A rend és a fegyelem helyreállításaként értékelte Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke a végrehajtó bizottság határozatát, amely megtiltja a vetkőzést gólöröm közben.

"A múlt heti Konföderációs-kupán az egyik játékos csak öt perc alatt tudta visszahúzni a trikóját, mert belegabalyodott a bélésbe. A döntés nem ünneprontó, hiszen az érzelmeket sztriptíz nélkül is ki lehet fejezni" - mondta a FIFA-vezető a svájci Blick című lapnak, hozzátéve: a rendelet megszegőit valószínűleg sárga lappal büntetik a jövőben.

A sportág első számú szervezete 1996-ban foglalt először állást a vetkőzés ellen, de hamarosan visszakozott. Tavaly azt tiltotta meg a futballistáknak, hogy a mez alatti trikón személyes üzeneteket helyezzenek el, mivel az ellenkezik az alapszabállyal.

Blatter megjegyezte, hogy a FIFA fontolgatja a "hőhatár" bevezetését a mérkőzések alatt, hiszen a múlt héten a Lyonban mért 37 fok is közrejátszhatott a kameruni Marc-Vivien Foe rosszullétében és halálában.

A svájci sportdiplomata egyébként személyesen lesz jelen jövő szombaton a 28 évesen elhunyt középpályás temetésén az afrikai ország fővárosában, Yaoundéban.