Vágólapra másolva!
Mint azt egy hete megírtuk, a Ferencváros játékosai jogi képviselőjükön keresztül szeretnének pénzükhöz jutni, mivel Szeiler József, az FTC Rt. vezérigazgatója jelezte, nem fizetik ki a májusi prémiumot az együttes lélektelen és eredménytelen játéka miatt. A futballisták ezt követően megkeresték a közismert ügyvédet, dr. Horváth Gábort, a Hivatásos Labdarúgók jogi képviselőjét, majd úgy döntöttek: levelet írnak Szeilernek.

A levélben a Fradi játékosai az elmaradt járandóságukról és annak okáról szeretnének a sportvezetőtől választ kapni, mivel ez idáig hivatalos indoklás nem történt ez ügyben. A labdarúgók eddig csak bizonyos forrásokból értesültek arról, hogy az indokok között a lélektelen játék és a megszerzett kevés pont szerepelt.

Ugyanakkor a focisták kijelentették, nagyon sajnálják az elvesztett bajnoki címet, noha teljes erőbedobással küzdöttek az aranyéremért. Éppen ezért ragaszkodnak a szerződésükben rögzített összegekhez. A levelet az összes ferencvárosi játékos aláírja, s ezt követően adják át Szeiler Józsefnek.

Az ügynek nyilván lesz még folytatása, ami ugyan eltörpül a tulajdonosváltással összefüggő, július 9-ére kiírt rendkívüli elnökségi ülés mellett, ám azért jelzi, továbbra is komoly feszültségek közepette készül a Fradi a bajnokságra.

Bánki József