Vágólapra másolva!
A Chelsea után a Manchester United vagy az Aston Villa brit klubok lehetnek Roman Abramovics orosz milliárdos következő befektetései a brit labdarúgásban - vélekedik a hét végi brit sajtó. Abramovics, az ismert orosz üzletember a múlt hét közepén vette meg az angol Premiership egyik élvonalbeli futballklubjának, a londoni Chelsea FC-nek a többségét.

A feltételezés Keith Harrisnek, a Chelsea megvásárlásánál tanácsokat adó pénzügyi szakértőnek különböző befektetői körökkel folyó tárgyalásaival kapcsolatos, mert ezek során állítólag a Manchester Unitedre is elhangzott egy terv: eszerint 160 pennyt ajánlottak volna Premiership legértékesebb csapatának egy-egy részvényéért. Az ajánlat állítólag Harrisé volt, bár még nincs meg az ügylethez megfelelő finanszírozó.

A brit sajtó szerint így elképzelhető, hogy a bajnokság vége után kerül napirendre majd a "bevásárlás", és akkor majd az Aston Villa is vételi listára kerülhet, mert ezen klub körül is felbukkantak már befektetők. Ezek között venezuelai üzletember éppúgy volt már, mint brit ingatlanos, a korábbi klubelnök.

Rupert Murdoch média-nagybefektető néhány éve több mint 600 millió fontot kínált a Manchester Unitedért.