Vágólapra másolva!
A Kispest-Honvédnak június 30-ig kellett volna kifizetnie a Ferencvárosnak Hrutka János vételárát, ám mivel ez nem történt meg, a zöld-fehér klub feljelentést tett.

Hrutka János a téli szünetben igazolt a kispestiekhez, s mivel az időközben kiesett Kispest a fizetési határidő lejárta után a Ferencváros felszólítására még nem rendezte tartozását, az FTC kedden feljelentést tett a Magyar Labdarúgó Ligánál - írja a zöld-fehér klub honlapja.

Amennyiben a liga átigazolási bizottsága megállapítja a kispestieket szerződésszegését, akkor a piros-feketéket mindaddig kizárják az átigazolásokból, amíg nem fizetik ki a Ferencvárosnak Hrutka vételárát. Ha a tartozást a bajnoki rajtig sem rendezik, akkor fordulónként három-három pontot is levonnak a kispestiektől.

A Kispest nem csak Hrutkáért tartozik, s a fent említett büntetéseket akár "hamarabb" is megkaphatja. A távirati iroda jelentése szerint ugyanis a Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottsága szeptember 15-ig eltiltotta a játéktól a 87 év után kiesett piros-feketéket. Az ok: a klub nem fizette ki a korábbi edzőnek, Gujdár Sándornak járó pénzt. A testület emellett az átigazolásból is kizárta a kispestieket. A Kispest mellett a Videoton sem vásárolhat új focistát: a székesfehérváriak több játékosnak is tartoznak.

A bajnokság ezüstérmeséhez kapcsolódó hír, hogy a Ferencváros tájékoztatása szerint a Magyar Labdarúgó Liga fellebbviteli bizottsága jövő csütörtökön foglalkozik a klubot érintő ügyekkel. A napirendi pontok között szerepel a zöld-fehérek fellebbezése az Üllői úti stadion év végéig történő bezárása ellen, illetve Szeiler József és Tököli Attila tiltakozása a pénzbüntetés, valamint a hat mérkőzésre szóló eltiltás miatt.

A fegyelmi bizottság június 10-én a Debreceni VSC-MegaForce elleni május 30-ai találkozó lefújását követő botrány miatt elsőfokon elrendelte, hogy december 31-ig az FTC valamennyi hazai bajnokiját zárt kapuk mögött kell lejátszani. Szeiler Józsefet, az FTC Rt. cégvezető vezérigazgatóját 3 millió forintra büntették.

Tököli Attilát azért tiltották el, mert a liga szerint az MTK elleni május 10-ei meccsen szándékosan meglökte Kassai Viktor játékvezetőt. A bíró azonban nem állította meg a játékot, jelentésében sem említette meg az esetet, ezért a Ferencváros indokolatlanul szigorúnak tartja a büntetést.

A Ferencváros egyébként kedden előkészületi mérkőzésen vereséget szenvedett az albán bajnok FK Tirana együttesétől a Népligetben.

Eredmény:
Ferencvárosi TC - FK Tirana (albán) 1-2 (1-1)
Népliget, 1000 néző
gól: Balogh Zoltán (8.), illetve Halimi (27.), Xhafa (56.)

[origo]