Vágólapra másolva!
Az újpesti Tokody Tibor a következő szezonban, kölcsönjátékosként a cseh Slavia Praha labdarúgója lesz. A Videotonnál lejárt a szerződése Terjék Lajosnak, aki visszautasította az Újpest ajánlatát, és az izraeli első osztályban szereplő Asdod csapatába igazolhat.

Az újpestiek válogatott csatára, Tokody Tibor egy évvel, 2005. június 30-ig meghosszabbította szerződését magyar klubjával, így teljesült a csehországi szereplés egyik legfontosabb feltétele. A csehek kedden délután faxon erősítették meg, hogy elfogadják a lila-fehérek feltételeit.

Tokody az Újpest honlapján a következőket nyilatkozta: "Miután a két klub gyakorlatilag megegyezett egymással, most már csak velem kell megállapodnia a Slavia vezetőinek. Még kedden újra Csehországba utazom, ahol sor kerülhet a megegyezésre és az egyéves időtartamú kölcsönszerződésem megkötésére. Újpesten 2005. június 30-ig szerződést hosszabbítottam, amely megállapodás akkor lép érvénybe, amikor a Slavia csapatával is megállapodok. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor szerdán már a piros-fehérekkel tartok Németországba edzőtáborozni."

Úgy tűnik, hogy három debreceni játékos egy ideig Szolnokon folytatja pályafutását. Kolbe Ádám máris megnyerte a szolnoki szakvezetők tetszését, így minden jel arra mutat, hogy közel a megállapodás, míg Mikhárdi Sándor és Marton Imre pár napig még próbajátékon vesz részt, sorsukról később döntenek a szolnoki csapat vezetői.

Csehi Zoltán, aki két évig az FC Bihor játékosa volt, a korábbi hírekkel ellentétben még nem írt alá a Debrecenhez. A klub honlapján Szilágyi Sándor ügyvezető elmondta: Csehi a napokban próbajátékon vesz részt, sorsáról pénteken dönt a cégvezetés.

Mátyus János a skót Hibernianstól az osztrák Admira Wackerhez szerződött.

A Balaton FC vezetői alig egy hét alatt összehozták a reményeik szerint ütőképes keretet. Kapus: Csernyánszki Norbert, a második számú kapuson még gondolkodik Csertői Aurél szakvezető. Védők: Radics Zsolt (Pápáról érkezett), Kuttor Attila, Hegedűs Gyula (BKV Előre), László András, Kőrösi T., Soós Krisztián, Tusori (junior). Középpályások: Mészáros Norbert (BKV Előre), Virág Béla, Kovács Péter, Juhász Taműs, Sipeki István, Györök Tamás (REAC), Vörös Péter (BKV Előre). Csatárok: Csordás, Almir Filipovic, Sitku Illés (Pápa), Krizbai, Kalmár (junior), és érkezhet még Usvat, aki Romániában vesz részt próbajátékon - írja az együttes honlapja.

Az NB I B-ben szereplő Diósgyőrben új tulajdonos, új edző, valamint több új játékos érkezésére is számíthatnak a szurkolók a dvtk.hu információi szerint. Gergely Károly vezetőedző legutóbb a Balassagyarmatnál dolgozott, de megfordult a III. Kerületnél is. Gáspár Endre középső védő szintén Balassagyarmatról érkezett a diósgyőriekhez, de játszott már a III. Kerületben, a Videotonban és az Újpestben is. Dudás Máté baloldali védő, volt csapatai a III. Kerület és a Csepel, az élvonalban eddig még nem szerepelt. Udvari Tamás védő Fótról igazolt a Borsod megyeiekhez, szerepelt már a Vácban, a Videotonban, a Zalaegerszegben, valamint Finnországban, a MyPa csapatában. Szalma Pál kapus a Nyírbátor csapatától igazolt Diósgyőrbe. Fabian Florin középpályás eddigi csapatai az Universitatea Craiova, az Extensive Craiova és az Olimpia Satu Mare, amelyekben összesen 32 román élvonalbeli meccsen játszott. Marcel Russ támadó poszton vethető be, szintén Romániából érkezett, és 30 első osztályú meccsen játszott a Gloria Bistrita, az Olimpia Satu Mare és az Universitatea Cluj Napoca színeiben.