Vágólapra másolva!
Keith Harris, az angol labdarúgó-bajnokság korábbi elnöke a BBC-nek adott interjújában elmondta, hogy a Chelsea új tulajdonosa, az orosz multimilliárdos Roman Abramovics több csapatot is megkörnyékezett ajánlatával, mielőtt megvette volna a Chelsea-t.

Harris elárulta, hogy az orosz üzletember első számú kiszemeltje a Manchester United volt, de az 1,1 milliárd dolláros vételárat még ő is sokallta. Abramovics érkezése hatalmas vihart kavart az angol bajnokságban, hiszen az Arsenal - melynek az új stadion építéshez lett volna szüksége a hatalmas tőkére -, és a Tottenham valósággal versenyt folytatott az öntörvényű vállalkozó kegyeiért.

Abramovics végül mégis a Chelsea-t választotta, melyet 229 millió dollárért szerzett meg. Ez az üzlet Harris szerint is sokkal inkább neki való, hiszen a Manchester United a világ legbiztosabb anyagi hátterével rendelkezik a nemzetközi labdarúgásban, ezért nem lett volna nagy kihívás, ha a bajnokot vásárolja meg.

Abramovics egyébként olyan játékosokat szeretne megszerezni, mint Ronaldinho, Vieri és Henry, egyelőre azonban "csak" az angol futball egyik legnagyobb tehetségét, Glenn Johnsont, és a Real Madrid kameruni válogatottját, Geremit sikerült a csapathoz csábítania.