Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Liga fellebbviteli bizottsága a december 31-ig történő stadionbezárás helyett úgy határozott, hogy a Ferencvárosnak csak három bajnoki mérkőzést kell zárt kapuk mögött rendezni az Üllői úton - adta hírül az FTC honlapja. Ez azt jelenti, hogy a zöld-fehérek a Videotont, az MTK-t és a Sopront fogadják szurkolók nélkül. Az ítélet jogerős.

A testület indoklásában kiemelte, hogy a jelenleg érvényben lévő sporttörvény és a liga fegyelmi szabályzata szerint ez a legsúlyosabb kiszabható büntetés. Ezenkívül a klubra kiszabott négymillió forintos büntetést a lehető legsúlyosabbra, ötmillióra módosították. Az idegenbeli meccsekre a fegyelmi határozattal ellentétben nem kell tizenöt további rendezőt kérni, a hazai találkozókon viszont hússzal növelni kell a rendezői létszámot.

Csökkentették Szeiler József büntetését is: az FTC Rt. vezérigazgatójának hárommillió helyett egymillió forintot kell kifizetnie. A fellebbviteli bizottság itt is a jogszabályokkal indokolta a módosítást, melyek úgy rendelkeznek, hogy sportvezetőt legfeljebb a havi fizetésének háromszorosára lehet megbüntetni - írja az ftc.hu.

Garami József, az FTC szakmai igazgatója természetesen elégedetten vette tudomásul a liga fellebbviteli bizottságának a határozatát. "Örülök a döntésnek, hiszen nem elég, hogy meggyengült a játékoskeretünk, még a lelkes szurkolótáborunkat is nélkülöznünk kellett volna ősszel. Szerencsére utóbbiról már múlt időben beszélhetünk, pontosabban csak három meccset kell üres lelátók előtt letudnunk" - kezdte Garami. "Egyébként valahol számítottam erre a határozatra, hiszen a szabályok alapján csak három mérkőzésre zárhatják be az érintett klub pályáját, vagy kizárják az együttest a küzdelmekből. A lényeg, hogy nem egész ősszel, csupán három találkozón hiányoznak a ferencvárosi drukkerek a szektorokból, elvégre a profi futball is elsősorban a szurkolókért van. Nélkülük csak strandon lehet élvezetesen focizgatni."

Bánki József

[origo]