Vágólapra másolva!
Már úgy tűnt, semmi sem akadályozhatja meg, hogy Ronaldinho, a Paris Saint-Germain 24 éves brazil világbajnok középpályása a Manchester United labdarúgója legyen. Csütörtökön azonban homokszem került a gépezetbe: állítólag Peter Kenyon, a Vörös Ördögök ügyvezetője váratlanul nyolcmillió dollárral csökkentette az előzőleg kialkudott árat. Így most újból előnyös helyzetbe került a versenyfutásban a Barcelona, amelynek vezetői pedig már lemondtak a brazil zseniről.

A The Sun és az AS értesülése szerint hétfőn Francis Graille, a PSG klubelnöke és Peter Kenyon 30 millió eurós (8,1 milliárd forint) átigazolási díjban állapodtak meg - szóban. Aztán amikor Graille írásban is kérte az árajánlatot, már csak 22 millió szerepelt a Párizsba Manchesterből átfaxolt papírlapon.

Mindenesetre a katalánok azonnal léptek. Annak ellenére, hogy Joan Laporta klubelnök szerdán azt nyilatkozta, hogy már lemondtak Ronaldinhóról, Sandro Rosell alelnök csütörtök este azt nyilatkozta a BBC Radiónak: "Pénteken Párizsba utazom, ahol négyszemközt akarok tárgyalni a játékossal."

A hangsúly a "négyszemköztön" van. Mégpedig azért, mert barcelonai vélemények szerint a játékos bátyja, egyszersmind ügynöke, Roberto de Assis az akadálya annak, hogy a sztár a Barçához szerződjön. De Assis ugyanis jutalék formájában érdekelt az ügyletben, s a Manchestertől nagyobb hányadra számíthat, mint a katalánoktól, egészen pontosan hárommillió euróra.

Eközben Kleberson, a MU másik brazil világbajnok kiválasztottja már meg is érkezett Manchesterbe. A 24 éves, fogszabályzós középpályás pénteken esik át az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálaton. Szerződése öt évre szól, s erre az időre 10 millió font (négymilliárd forint) lesz a fizetése. Ugyanakkor a MU ötmillió fontot (kétmilliárd forintot) fizet Kleberson klubjának, az Atlético Paranaensének.

Ch. Gáll András