Vágólapra másolva!
A bajnok MTK hódította el a labdarúgó Szuperkupát, miután 2-0-ra győzött a kupagyőztes Ferencváros ellen. A sikerért 4 millió forintot kapott.

MTK Hungária - Ferencváros 2-0 (1-0)
Puskás-stadion, 3000 néző
vezette: Ábrahám
MTK: Végh - Molnár, Komlósi, Juhász, Füzi - Zavadszky, Zabos (Pusztai, 66.), Jezdimirovic, Rednic (Czvitkovics, 46) - Torghelle, Silva (Lengyel, 59.)
Ferencváros: Szűcs - Balog, Vukmir (Somorjai 71.), Kiss, Bognár (Kriston, 46.) - Kapic (Zováth, 46.), Lipcsei, Leandro - Rósa, Jovic, Penksa
gól: Torghelle (30.), Czvitkovics (51.)
sárga lap: Jezdimirovic (32.), illetve Kapic (28.)

Az elmúlt hetek történései alapján meglepetésnek hatott, hogy a ferencvárosi közönség csendben várta a kezdést, a szektorkerítésre is csak egy transzparens került ki, amelyen az "elég volt" felirat volt olvasható. A zaklatott felkészülést maguk mögött tudó zöld-fehérek játszottak jobban az első félidőben. A kupagyőztes időnként ötletesen támadott, könnyedén vezetéshez juthatott volna. Nagyobb részt Lipcseiék birtokolták a labdát, míg a bajnokcsapat futballistái pontatlanok voltak. Ezért jelentett váratlan eseményt, hogy a 30. percben mégis az MTK szerzett vezetést, ehhez kellett a Fradi védelmének nagy hibája is, hiszen Torghellével senki sem ugrott fel fejelni.

Az MTK a második játékrész elején gyorsan növelte előnyét, ezzel gyakorlatilag el is döntötte a Szuperkupa sorsát. A kék-fehérek ezután már nem akartak, míg a zöld-fehérek nem tudtak ritmust váltani, így percről percre unalmasabb lett az addig közepes színvonalú találkozó. A Ferencváros próbálkozott, de ötlettelen támadásaival alig jelentett veszélyt.

Az MTK félgőzzel is megérdemelt győzelmet aratott, hiszen kevés helyzetéből kettőt értékesített. A Szuperkupa történetében először nyert a bajnok.

4. perc: Rósa a középen meginduló Penksa elé pörgetett, a szlovák csatár 18 méteres lövése a keresztlécet találta el.

14. perc: Kiss középre adott labdáját Jovic visszagurította az üresen érkező Lipcsei elé, aki 16 méterről külsővel alig bombázott a kapu mellé.

22. perc: Penksa 24 méteres lövését Végh bravúrral ütötte oldalra.

29-30. perc: Zavadszky 17 m-es lövése megpattant egy védőn, s Szűcs nagy bravúrral védett, majd a labda az alapvonalon túlra került. Rednic bal oldali szögletét az egyedül felugró Torghelle 7 méterről fejelte a kapuba (1-0).

51. perc: Kiss az alapvonal közeléből visszagurított, s az érkező Czvitkovics megelőzve a védőket 9 méterről, laposan a kapuba passzolt (2-0).

81. perc: Jovic 10 méteres lövését Végh lábbal hárította.