Társoldalunk:

Arany Ászok Liga lett a labdarúgó NB I

A Borsodi Sörgyár Rt. továbbra is érvényben lévőnek tekinti az IMS sportmarketing cégen keresztül 2001-ben a Hivatásos Labdarúgó Ligával öt évre aláírt, a profi liga névadó szponzori jogairól szóló szerződést. Az idén júniusban, a liga által a - cég szerint - jogellenesen kiírt pályázaton ugyanezen ok miatt nem induló Borsodi jogai érvényesítése érdekében peres eljárást indít.

A cég álláspontja szerint a békés megegyezésre vonatkozó minden kezdeményezését elutasította a liga, miután az év elején kiderült, hogy a tulajdonos-ügyvezető halála miatt az IMS szerződéses kötelezettségeit nem tudja teljesíteni. A Borsodi felajánlotta, hogy átvállalja a teljesítést, amit a sörgyár szerint a liga a Ptk. 286. paragrafusa szerint köteles lett volna elfogadni.

A liga ezt elutasította, viszont új ajánlatában a névszponzori cím minimális díját 300 millió forintban jelölte meg, illetve megfogalmazta azokat a szolgáltatásokat, amelyek ezen összeg mellett a szponzort megilletik.

A Borsodi úgy véli, a liga a korábbi konstrukcióban biztosított jogok mellett csak csekély mértékben megnövelt szolgáltatáscsomagért közel kétszeres szponzori díjra tartott igényt, holott addig sem tett eleget szerződésszerűen kötelezettségeinek. Az együttműködés során ugyanis a Borsodi Ligában induló csapatok, valamint a televízióban közvetített mérkőzések száma is csökkent.

Ezért a sörgyár érvényben lévőnek tekinti szerződését, a jogellenesen kiírt pályázaton nem kíván részt venni, továbbá minden törvényes eszközt fel kíván használni jogai és érdekei védelmében.

Az elmúlt idényben Borsodi Liga néven futó NB I a kedden aláírt szerződés értelmében Arany Ászok Liga lesz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK