Vágólapra másolva!
Javában készül a Sopron együttese a bajnok MTK elleni bajnoki nyitányra. Pintér Attila, a soproniak 38 éves trénere szeretne ponttal vagy pontokkal távozni a Hidegkuti-stadionból.

- Mennyi esélyt ad csapatának a bajnok ellen?
- Százalékban nem tudnám kifejezni, de egy biztos, nem félünk senkitől, még az aktuális bajnoktól sem. Új játékrendszert és új csapatot alakítottunk ki, de így is pontért vagy pontokért utazunk Budapestre.

- Mi dönthet a találkozón?
- A fegyelmezettségünk. Ebben, valamint akarásban feltétlenül felül kell múlnunk az MTK-t, különben nincs esélyünk. Ugyanakkor vallom, a jelenlegi mezőnyben bárki bárkit legyőzhet, ez alól a nagy csapatok sem kivételek. Természetesen a futballban a vereség is benne van, s ha véletlenül az MTK ellen nem nyerünk, de mindent megtettünk a sikerért, egy rossz szavam sem lesz a játékosokhoz. Ez esetben emelt fővel jöhetünk le a pályáról, és meghajolunk a nagyobb tudás előtt. Olcsón azonban nem adjuk a bőrünket, ezt ígérhetem.

- Akadtak gondjai a felkészülés során?
- Minden csapat életében vannak nehéz periódusok az alapozáskor, ám idővel átestek a fiúk a holtponton. A lényeg, hogy a játékosok éhesek a sikerre. Ezért is bízom abban, hogy a közönség is díjazni fogja, hogy 90 percen keresztül igyekszünk nagy akarással és szervezetten futballozni, ezt követően pedig egyre többen jönnek majd örömmel a meccseinkre.

- A futballistákkal milyen a kapcsolata?
- Szerintem jó, ám vallom, engem nem kell szeretniük, inkább tiszteljenek.

Bánki József