Vágólapra másolva!
Pénteken este 20 órakor útjára indul a labda az MTK Hungária körúti pályáján, ahol a bajnokcsapat a Matáv-Sopron együttesét fogadja. Azt ugyan nem lehet mondani, hogy a 2003-2004-es évad nyitányát nyugodt körülmények vezetnék fel, az elmúlt idény zárófordulójának botrányai ugyanis továbbra is foglalkoztatják a sportág vezetését és a közvéleményt.

Az európai szemmel tekintve szövevényes MLSZ, liga, sporttörvény okozta "Bermuda-háromszögből" egyelőre nem szabadulhatott a magyar futball, jószerével egy dolog biztos: a kezdési időpont. A tizenkét csapat közül napokkal a kezdés előtt a Ferencváros és a Siófok még mindig nem tudhatja, milyen büntetésre számíthat, s az ügy fejleményeit tekintve szombatig nem is jutnak közös nevezőre a felek.

A stadionok pályabejárását követően az Országos Rendőr-főkapitányság közlése szerint gyakorlatilag egyetlen pálya sem felel meg a maximális követelményrendszernek, olyannyira, hogy a Balaton FC siófoki pályájának biztosítását a helyi hatóságok nem is vállalták.

A névadó szponzor is változott, ki is tört ezzel az első sörháború. Az eddigi Borsodi Liga helyett a hivatalos elnevezés az Arany Ászok Liga lesz, a Dreher Sörgyárak Rt. 2006-ig évente 300 millió forinttal támogatja a Magyar Labdarúgó Ligát. Nem is lenne gond, ha a Borsodi Sörgyár Rt. nem tekintené továbbra is érvényben lévőnek a 2001-ben a Hivatásos Labdarúgó Ligával öt évre aláírt, a profi liga névadó szponzori jogairól szóló szerződést.

Hogy azért a sportról is essen szó: a 2003-2004-es szezonban két új tréner mutatkozhat be az élvonalban. Pintér Attila, a Ferencváros egykori szigorú középhátvédje alacsonyabb osztályban végzett sikeres munkái (Sárvár, Celldömölk, Pápa) először kap nagy lehetőséget, mégpedig Sopronban. Nagy Tamás a Péccsel a másodosztályból jutott fel.

Nagy "visszatérő" az élvonalba Détári Lajos, aki Kispesten korábban már dolgozott, aztán kipróbálta magát Romániában, Vietnamban, hogy aztán a Haladással próbálkozzon a legjobbak között. Első komoly munkájába kezd Csertői Aurél is, ő ugyan névleg tavaly már dolgozott Győrött, de a szakmai munka teljes egészében Varga Zoltáné volt. Csertői most a Balaton partján, Siófokon bizonyíthat.