Vágólapra másolva!
A Ferencváros mestere szerint győzelmi esélyt szalasztott el csapata, míg a fiatal siófoki tréner csapata elő félidei játékát magasztalta a zárt kapuk mögött lejátszott bajnoki nyitányt követően.

Szombaton a nyolcórás harangszóra, szó szerint családi körben kezdődött meg a Balaton FC-FTC zárt kapus bajnoki mérkőzés, a csendet azonban néhány perc múlva a mintegy 100-150 fős ferencvárosi tábor hangja törte meg, ám mindez inkább a balatoniakat villanyozta fel, s Csordás Csaba, aki tavasszal is betalált Szűcs Lajos kapujába, most is csodás gólt lőtt jobb külsővel. A hazaiak az első játékrészben jól futballoztak, a Fradi viszont, noha a mezőnyben többet birtokolta a labdát, nem jutott ziccerig.

Szünet után a frissen igazolt Rósa Dénes, ballal, kapásból parádés góllal egyenlített, majd ugyanő a fejelt a léc alá, ám a berohanó Kuttor a gólvonalról fejelte szögletre a labdát. Eközben Lipcsei izomból elvégzett büntetőjét bravúrral hárította a végig remeklő Csernyánszky Norbert, a hazaiak kapusa.

A hajrában Dragóner fejesét védte szépen Csernyánszky, majd a csereként beállt Sasu fejese landolt a kapufa tetején, míg a siófokiak részéről ismét Csordás villant, Szűcs azonban pazarul védte a nagyszerű lövést. Összességében és a helyzetek alapján a balatoniak joggal lehettek elégedettek a döntetlennel, amit természetesen a túloldalon kudarcként értékeltek a ferencvárosiak.

A lefújást követően Szűcs Lajos, Dragóner, Gera és a többi ferencvárosi futballista kiment a rendőrkordon előtt álló szurkolókhoz, megköszönve nekik a távolról jövő bíztatást is. Igaz, ez nem volt ilyen egyszerű, mert a rendőrök csak úgy engedték oda a hívekhez a labdarúgókat, ha utóbbiak vállalják a felelősséget az atrocitásokért. Vállalták, sőt, arra kérték a drukkereket, induljanak minél előbb haza.

Az öltözőépületben aztán a balatoniak gólszerzője, Csordás Csaba a meccsről és jövőbeni reményeikről így beszélt: "Örülök a gólomnak, kár, hogy Szűcs Lajos a hajrában bravúrral kitornázta a lövésemet, mert bevallom, azt már benn láttam. Az első félidőben jól futballoztunk, szünet után viszont a Fradi fölénk kerekedett, így elégedettek vagyunk a döntetlennel. A jövőben nem lehet más célunk, mint a tizedik hely megszerzése."

Csertői Aurél, a siófokiak fiatal trénere ekképp értékelt: "Az első félidőben jól játszottunk, s a jövőben is csak akkor lesz esélyünk, ha azt a teljesítményt minél jobban, mondjuk 70-80 percre sikerül megnyújtanunk. Az eredménnyel elégedett vagyok, ám ismétlem, a szünet utáni produkción javítanunk kell."

Garami József, az FTC szakmai igazgatója érthetően szomorúan nyilatkozott: "Az első félidőben akadtak gondjaink, szünet után azonban feljavultunk, ám a góllövéssel egyszerűen hadilábon állunk. Ennyi gólhelyzetből simán meg kellett volna a meccset, így aztán bosszú vagyok, hogy két pontot itt hagytunk Siófokon."

Bánki József