Vágólapra másolva!
Háromezer szurkoló - főleg hölgy - várta David Beckhamet a tokiói Narita repülőtéren: az angol sztár a távol-keleti túra második állomására érkezett a Real Madrid labdarúgócsapatával.

David Beckham arcai - képgaléria

A válogatott középpályásért "megőrülnek" Japánban, s most sem okozott meglepetést, hogy Ronaldóra, Zinedine Zidane-ra, Raúlra vagy Luis Figóra alig voltak kíváncsiak.

A Manchester Unitedtól 35 millió euróért szerződtetett Beckham hivatalosan szombaton mutatkozott be a spanyol elitgárdában: a kínai ligaválogatott 4-0-s pekingi legyőzése alkalmával két szabadrúgása is kis híján célba ért. A Real Madrid kedden az FC Tokió ellen lép pályára, a belépőket néhány óra alatt elkapkodták.

A vasárnapi angol újságok szerint egyébként a következő napokban, hetekben még nagy változások lesznek Beckham exklubjának, a Manchester Unitednek a keretében. Ketten távozhatnak a csapatból: Juan Sebastian Verón hamarosan a Chelsea-hez igazolhat, amennyiben a londoniak 14-ről 16,5 millió fontra emelik ajánlatukat. Az argentin középpályás remekül játszott az angol bajnok eddigi tengerentúli találkozóin, a klubvezetés ennek ellenére sem ragaszkodik százszázalékosan hozzá, pedig Sir Alex Ferguson vezetőedző a héten többször is dicsérte.

A kapus Ricardo López helye azután rendült meg, hogy a nemrég a magyar útlevéllel is rendelkező amerikai Tim Howard az Old Traffordra került, főleg a tréner kívánságára. A Howard, Fabien Barthez és Roy Carroll jelenléte miatt feleslegessé vált spanyol hálóőr valószínűleg visszatér hazájába.

Az érkezők listáját Hatem Trabelszi gyarapíthatja, a News of the World szerint a Manchester United már megállapodott az Ajax Amsterdammal. A tunéziai védő vételára hatmillió font lesz. Carles Puyol az FC Barcelonát hagyhatja el, noha a katalán fővárosban hatalmas népszerűségnek örvend. Pedig novemberben 2007-ig meghosszabbította szerződését, s fizetése közel a hatszorosára, évi 800 ezer euróról 4,5 millióra emelkedett. Puyol évekkel ezelőtt rendkívül szerény megállapodást írt alá, s a feltételek annak ellenére sem változtak, hogy már régóta kulcsember volt.