Vágólapra másolva!
Egyre inkább lendületbe jön az új szezon Európában: a hét végén a francia és a német bajnokság is kezdetét vette, az Intertotó-kupában már az elődöntőnél járnak a csapatok, míg a BL-ben a selejtező második körét kezdték meg. E heti álomcsapatunkban elsősorban olyan focisták szerepelnek, akik mindkét porondon helytálltak, és ennek megfelelően a német Wolfsburg két futballistával is képviselteti magát.
Stipe Pletikosa (horvát, Sahtar Doneck): Az ukrán gárdának váratlanul nehéz dolga akadt a BL selejtezőjében a moldáv Serif Tiraspol ellen, és az idegenbeli találkozón csak kapusuknak, a horvát Pletikosának köszönhették, hogy megúszták bekapott gól nélkül. A nyáron igazolt portás ihletett formában védett, és bravúrjai nyomán alakult ki a 0-0-s végeredmény.
Haszan Salihamidzic (bosnyák, Bayern München): A bajorok a várakozásnak megfelelően kezdték a Bundesligát, hiszen az első fordulóban hazai pályán simán verték az újonc Eintracht Frankfurtot. Nehéz kiemelni a csapatból egy játékost, de a legjobb teljesítményt talán a bosnyák Salihamidzic nyújtotta, aki hosszú sérüléséből felépülve kiválóan futballozott a jobbhátvéd posztján, és még gólt is fejelt.Lúcio (brazil, Bayer Leverkusen): A gyógyszergyáriak abban bíznak, hogy a legutóbbi szezon csak kisiklás volt a számukra, és ismét ott lesznek az élmezőnyben a Bundesligában. A bajnokságot mindenesetre jól kezdték, hiszen 4-1-re nyertek a Freiburg ellen, és a csapat legjobbja szokás szerint a brazil középhátvéd Lúcio volt, aki rengeteg kérője ellenére maradt a Leverkusenben, és góllal tette le a névjegyét.Abdeszlam Oaddu (marokkói, Stade Rennes): A Bölöni László vezette Rennes új koncepcióval vágott neki a szezonnak, hiszen ezúttal a saját nevelésű fiatalok viszik a prímet a gárdában, de azért pár játékos érkezett a nyáron. A marokkói bekk, Oaddu is közéjük tartozik, és a Fulhamtől kölcsönkapott focista az első játéknapon rögtön pontot érő gólt szerzett a Montpellier ellen.Marco di Loreto (olasz, Perugia): A perugai csapat egyre közelebb kerül ahhoz, hogy kijusson az UEFA-kupába, hiszen az Intertotó-kupa elődöntőjében idegenben nyert a Nantes ellen. A győztes találatot a védő Di Loreto szerezte, aki immár meghatározó játékosnak számít Serse Cosmi csapatában.
Pablo Thiam (guineai, VfL Wolfsburg): A Farkasok évek óta nagy tervekkel kezdik a szezont, és ezúttal remekül sikerült a rajtjuk, hiszen a nyitófordulóban 3-2-re megverték a Bochumot, az Intertotó-kupa elődöntőjében pedig a horvát Cibalia Vinkovcit győzték le 4-1-re. Thiamnak mindkét meccsen sikerült betalálnia, ami azért nagy teljesítmény, mert neki elsősorban védőfeladatai vannak a csapatban.Hamit Altintop (török, Schalke 04): A gelsenkircheniek alaposan megújult gárdával vágtak neki a Bundesligának, és az első körben a Ruhr-vidéki derbin a Dortmund ellen az egyik új szerzemény volt a meccs hőse. A török középpályás a harmadosztályból érkezett, de egyáltalán nem látszott rajta megilletődöttség, két gólt is szerzett, és nem rajta múlott, hogy a Királykékek nem nyerték meg a találkozót.Liam Miller (ír, Celtic FC): Az ír utánpótlás-válogatott középpályás nevét eddig a Kelták szurkolói sem nagyon ismerték, de a focista egy hét alatt belopta magát a szívükbe. A litván FBK Kaunas elleni BL-selejtezőn rúgott gólja még nem számított túlzott bravúrnak, hiszen a skótok itt 4-0-ra nyertek, az Arsenal elleni előkészületi találkozón elért parádés találata nyomán viszont annál nagyobb elismerté kapott a szurkolóktól és edzőjétől is.Libor Dosek (cseh, 1. FC Brno): A brnói együttes még két fronton is érdekelt, hiszen a már elkezdődött cseh pontvadászat mellett az Intertotó-kupában is helyt kell állnia. Utóbbiban a spanyol Villarreal ellen hazai pályán elért 1-1-es döntetlen jó eredménynek számít, a bajnokságban pedig a hét végén a Synot ellen nyert a gárda, és Dosek a két meccsen három gólt ért el.
Aílton (brazil, Werder Bremen): Azok után, hogy a brémaiak a hét közben 4-0-s verést kaptak az Intertotó-kupában az osztrák Paschingtól, kevesen számítottak arra, hogy a Bundesliga nyitófordulójában a Hartha ellen idegenben nyerni fog a csapat. Pedig éppen ez történt, és a viselkedése miatt sokat kritizált brazil csatár ebből két góllal vette ki a részét.Diego Klimowicz (argentin, VfL Wolfsburg): A wolfsburgi csapat az Intertotó-kupában és a Bundesligában is győzelmet aratott a múlt héten: előbbiben a horvát Cibalia Vinkovcit verte 4-1-re, utóbbiban pedig a Bochum ellen győzött 3-2-re. A csapat argentin támadója a nemzetközi porondon kétszer köszönt be, és egy gólt a bajnoki mérkőzésre is elraktározott.


Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.