Vágólapra másolva!

"Nagyon örülök a továbbjutásnak, hiszen egy jó csapatot sikerült búcsúztatnunk" - mondta az MKT honlapján Egervári Sándor, majd hozzátette: "A finnek különleges harcmodorban, támadó felfogásban játszottak. Sajnos egy elkerülhető gólt kaptunk, s ez a vendéglátóknak kedvezett, hiszen ettől kezdve ránk tudták erőltetni az akaratukat. A HJK ismét az első mérkőzésen tapasztalt beívelős futballt játszotta, mellyel a visszavágón is meggyűlt a bajunk. A mérkőzés végén volt három százszázalékos helyzetünk, ám azok kimaradtak. Összességében elégedett vagyok, hiszen a célkitűzést teljesítettük, ráadásul kivertünk egy olyan csapatot, amelyik két évvel ezelőtt kis híján bejutott a BL legjobb 32 csapata közé, ám ebben akkor megakadályozta őket a skót Celtic. Az a skót gárda, akikkel most nekünk kell megküzdenünk a főtáblára jutásért" - fejezte be értékelését a magyar bajnok mestere.

Fülöp Ferenc, az MTK klubigazgatója szerint Halmaiék a világ egyik legjobb klubját hozzák el Magyarországra. "Azt hiszem, senkinek nem kell bemutatnom a skót bajnokot. A Celtic a klub-világranglistán a kilencedik helyen áll, tavaly döntős volt az UEFA-kupában. Igazi sztárcsapat, amelyben olyan nagyszerű játékosok játszanak, mint például a svéd válogatott támadója, Henrik Larsson vagy a walesi John Hartson. Egy ilyen csapat ellen játszani minden esetben nagy kihívás, és életre szóló élmény is egyben."

Az mtkhungaria.hu szerint pénteken derül fény az MTK-Celtic helyszínére és kezdési időpontjára. A skót klub képviselője szerint várhatóan hat-hétezer skót szurkoló kíséri el a budapesti összecsapásra a csapatot, ezért várhatóan nem a Hidegkuti-stadion ad majd otthont a találkozónak. Érdekesség, hogy az UEFA honlapja már tényként közli, hogy a meccs jövő szerdán 20.45-kor lesz a Puskás Ferenc-stadionban.

[origo]