Vágólapra másolva!
Pénteken Hongkongot is meghódította a Real Madrid futballcsapata - 4-2-re győzött a helyi válogatott ellen -, de a nap legnagyobb eseménye talán nem is a mérkőzés volt, hanem egy találkozó, amelyre a csapat szálláshelyén, a Grand Hotel Hyattben került sor. Az ebédhez igyekvő játékosokat ugyanis az étterem bejáratánál nem más, mint Jackie Chan, a hongkongi filmsztár, a város turisztikai nagykövete fogadta, és megajándékozta őket.

A 49 éves akciófilm-sztár egy kínai inget és egy gyönyörű, ólomkristály dzsunkát - ázsiai vitorlás hajót - ajándékozott Raúléknak. A baráti gesztust a csapatkapitány - feltalálva magát - azonnal viszonozta: egy Real Madrid-mezt aláíratott a csapat valamennyi tagjával, s átnyújtotta Jackie Channek.

A kissé döcögősen induló beszélgetés akkor kapott lendületet, amikor Iker Casillas, Raúl Bravo és Figo bevallották, hogy "falják" Chan filmjeit. Ettől kezdve nem volt gond, csaknem egy órán át tréfálkoztak, fotózták egymást.

Chan - aki 1954. április 7-én koldusszegény családba született, Chan Kong-sang néven - elárulta, hogy rendszeresen nézi a Real Madrid meccseit, s a sok sztár közül Figo és Ronaldo a kedvence.

A Real Madrid egyébként százszázalékos teljesítménnyel zárta távol-keleti túráját: a spanyol elitgárda vasárnap Bangkokban 55 ezer néző előtt 2-1-re nyert a thaiföldi válogatott ellen.

Eredmény:
Thaiföld - Real Madrid (spanyol) 1-2 (0-1)
gól: Chaikamdee (61.), illetve Portillo (32.), Morientes (64.)

A Real Madrid Pekingben 4-0-ra verte a kínai ligaválogatottat, majd a japán fővárosban 3-0-ra nyert az FC Tokyo, Hongkongban pedig 4-2-re a helyi válogatott ellen.

Ch. Gáll András