Vágólapra másolva!
Három mérkőzésen lőtt négy góljával vezeti a góllövőlistát Kovács Zoltán, aki a szombati, ZTE elleni 2-0-s újpesti győzelemből is duplával vette ki a részét. Az Újpest centere nem titkolta, nagyon felvillanyozta őt, hogy több mint három év után ismét meghívót kapott a Szlovénia elleni fellépésre készülő válogatott keretbe.

"Kár lenne tagadnom, nagyon feldobott, hogy ismét válogatott lehetek, hiszen sohasem csináltam titkot abból: nálam a válogatottság az 'álom kategóriába' tartozik" - kezdte a lilák gólgyárosa. "Ráadásul több mint három év után kaptam meghívót, s nem is a bővebb, hanem a szűkebb keretbe. Amikor edzőm, Mezey Gyuri bácsi szólt, hogy Gellei Imre számít rám, már tudtam, ez jótékony hatással lesz a játékomra és az eredményességemre. Remélem, Szlovénia ellen lehetőséget kapok a bizonyításra, ami természetesen újabb motivációt jelentene számomra."

Kérdésünkre, hogy a Sopron elleni vereséget kisiklásnak tekintik-e, Kovács így reagált: "Egyértelműen annak tartjuk, s hiszem, nem sok ilyenben lesz részünk és szurkolóinknak sem az idei bajnokságban. Tény, a Sopron nagyon kellemetlen harcmodorban futballozott, aminek nem találtuk az ellenszerét."

A tabellát jelenleg vezető, következő fordulóbeli pécsi bajnokiról a Megyeri útiak népszerű csatára ezt mondta: "Kifejezetten örülök, hogy Pécsre látogatunk, hiszen a jól szereplő baranyaiak nyilván nem játszanak majd bunkerfocit, elvégre senki sem szeret csupán a védekezésre koncentráló csapat ellen játszani. Egyértelműen a három pontért megyünk Pécsre, s külön feldob bennünket, hogy győzelem esetén a tabella tetejére kerülhetünk. Azon leszünk, hogy oda is kerüljünk, és maradjunk is ott."

Bánki József