Társoldalunk:

Szabicsék nem lőttek gólt Királynak

A német labdarúgó Bundesliga második fordulójának magyar érdekeltségű mérkőzésén a Stuttgart hazai pályán, 37 ezer néző előtt gól nélküli döntetlent játszott a Herthával.

A házigazdáknál a legutóbbi fordulóban két gólt szerző Szabics Imre a szünet után lépett pályára, de nem tudta bevenni Király Gábor hálóját. Dárdai Pál, a fővárosi gárda magyar középpályása az első félidő hajrájában sárga lapot kapott, majd a 67. percben lecserélték. Király több remek védést is bemutatott a mérkőzés során, így elsősorban neki köszönhetik a berliniek, hogy ponttal távoztak a Vfb otthonából. A hazaiak az utolsó tíz percben Wichniarek kiállítása miatt - a légiós megsértette a játékvezetőt - emberelőnyben játszottak. A Stuttgart hatodik, a Hertha tizenötödik a táblázaton.

Közel kétezerötszáz látogatónk próbálta megtippelni, vajon mi lesz a "Szabics-Király összecsapás" végeredménye. Olvasóink többsége, majdnem ezeregyszázan (43,7 %) úgy vélték: Szabics kitömi Királyt. Nekik ezúttal nem lett igazuk, azoknak (14,7 %, 364) viszont igen, akik gól nélküli döntetlenre voksoltak. Sokan (14,5 %) Dárdaitól vártak jó teljesítményt (ez most elmaradt), nem kevesen (14,7 %, 365) pedig a "Gabi mindent fog" opcióra klikkeltek - utóbbiak is kitűnő jósnak bizonyultak. Melléfogtak azok (6,5, illetve 6 %), akik azt mondták: "Király be se mer állni a kapuba", vagy hogy "Imi kegyelemből nem is játszik".

Ami pedig a nap másik találkozóját illeti: a Leverkusen Cipi öngóljának köszönhetően hozta el a három pontot Frankfurtból, s jelenleg vezeti a tabellát.

Bundesliga, 2. forduló:
Stuttgart - Hertha 0-0
piros lap: Wichniarek (82., Hertha)

Frankfurt - Leverkusen 1-2 (1-0)
gól:  Frommer (42.), illetve Schneider (51.), Cipi (84., öngól)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK