Vágólapra másolva!
Franciaország és Németország után a hét végén Angliában is megkezdődött a szezon, legalábbis lejátszották a szuperkupa döntőjét, amelyben a Manchester United tizenegyesekkel verte az Arsenalt - nem csoda, hogy a MU-ból két focista is bekerült álomcsapatunkba. Szintén két focistával képviseli magát a belga Anderlecht, amely a hétközi BL-selejtezőn kétgólos hátrányból felállva jutott túl a román Rapid Bucurestin.
Tim Howard (amerikai, Manchester United): A Manchester Uniteddel kapcsolatban az elmúlt szezonban meglehetősen sokszor jelentették ki, hogy a kapusposzton erősítésre szorul, pedig a Vörös Ördögök hálóját a világ-és Európa-bajnok Fabian Barthez védte. Nos, Alex Ferguson a nyáron szerződtetett egy új portást, és úgy tűnik, hogy az amerikai Howardnak sikerült kiszorítania francia vetélytársát a kezdő tizenegyből - a Community Shielden mindenesetre ő védett, és a tizenegyespárbajban két büntetőt is megfogott.
Yves Deroff (francia, RC Strasbourg): A strasbourgi együttes az első fordulóban a Toulouse ellen idegenben kiharcolt döntetlen után hazai pályán legyőzte a Guingampot, és ezzel a vártnál sokkal jobban kezdte az idényt. A hét végi találkozón a L'Equipe osztályzatai alapján a csapat jobbhátvédje, Deroff volt a legjobb, aki azon kívül, hogy védekező feladatát ellátta, rengeteget ment előre a támadásokkal.Darío Rodríguez (uruguayi, Schalke 04): A gelsenkircheni együttesnek a múlt héten két meccset is kellett játszania, és elsősorban a Liberec elleni Intertotó-kupa találkozón kapott főszerepet a védelem. A Királykékek végül kihúzták egy gól nélküli döntetlennel a csehországi mérkőzést, és ezzel továbbjutottak, majd a hét végén az 1860 München ellen szereztek idegenben pontot, és Rodríguez itt nem csak remek védekezésével, hanem góllal is kivette a részét az eredményből.Mickael Silvestre (francia, Manchester United): Az angol szezont hagyományosan a bajnok és a kupagyőztes meccse nyitja, amit most éppen Community Shieldnek hívnak. A Manchester United és az Arsenal hét végi találkozója kiegyenlített küzdelmet hozott, és a MU végül tizenegyesekkel nyerte meg a trófeát, a csapat legjobbja pedig a francia bekk, Silvestre volt, aki csapata vezető találatát szerezte, majd leradírozta a pályáról az Ágyúsok csatárait.Dimitriosz Grammozisz (görög, Kaiserslautern): A német gárda meglehetőse nehéz helyzetben kezdte a Bundesligát, hiszen a tavaly kiderült pénzügyi problémák miatt a csapattól három pontot levontak, de ezt a hátrányt a második fordulóban sikerült ledolgozni. A Köln elleni idegenbeli győzelem elsősorban a balhátvédnek, Grammozisznak köszönhető, aki a győztes gólt szerezte a Kecskések otthonában.
Alekszander Jordanov (bolgár, Istanbulspor): A török bajnokság nyitófordulója rögtön hatalmas meglepetést hozott, a Fenerbahce ugyanis hazai pályán 3-0-s vereséget szenvedett az Istanbulsportól. A vendégek soraiban a bolgár Jordanov (akit sokszor Alekszandrovként is emlegetnek) két góllal vette ki a részét a váratlan, ám teljesen megérdemelt diadalból.Pär Zetterberg (svéd, RSC Anderlecht): A belga együttes nem kis bravúrt hajtott végre szerdán, a BL-selejtezőn a Rapid Bucuresti ellen, ugyanis a román együttes a szünetben 2-0-ra vezetett ellenük, de a brüsszeliek Zetterberg vezérletével fordítani tudtak. A görög Olympiakosztól visszatérő középpályás egy góllal és egy gólpasszal járult hozzá a bravúrhoz, majd a hét végén az RFC Antwerp ellen is betalált.Tomás Rosicky (cseh, Borussia Dortmund): A dortmundiak számára nem a legjobban kezdődött az idény, a csapatot ugyanis súlyos sérüléshullám sújtotta, majd az első fordulóban csak egy döntetlenre volt képes a Schalke ellen. A második körben a Wolfsburg ellen már jobban a BVB-nek, és elsősorban a cseh játékmester, Rosicky remekelt, aki kétszer is betalált a Farkasok ellen.Ljubinko Drulovic (szerb, Partizan Beograd): A szerb bajnokcsapat azzal a célkitűzéssel vágott neki a szezonnak, hogy bejut a BL-be, és a selejtező második körében a svéd Djurgarden ellen rögtön alaposan megizzadt. A stockholmi visszavágón a Benficától hazatért Drulovic beállítása adott új lendületet a csapatnak, a balszélső gólpasszal járult hozzá a Partizan továbbjutásához, ajd a hét végi bajnokin a Borac Cacak ellen két gólt is szerzett.
Nenad Jestrovic (szerb, RSC Anderlecht): Zetterberg mellett a hét másik hőse az Anderlecht-drukkerek számára a szerb csatár, Jestrovic volt. A focista ott folytatta a gólgyártást, ahol az előző szezonban abbahagyta: a Rapid Bucuresti elleni BL-selejtezőn egy, az RFC Antwerp elleni bajnokin pedig kétszer talált be.Peter Ijeh (nigériai, Malmö FF): Az előző esztendő svéd gólkirályának idén eddig nem nagyon ment a játék, köszönhetően elsősorban annak, hogy az év elején sérülés miatt sokat ki kellett hagynia. Az afrikai támadó azonban kezdi elérni régi formáját, és ezt a hét végén az Örgryte bánta, amelynek Ijeh mesterhármast rúgott.


Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.